RETSEPTID

Ühe ampsu kaneelisaiakesed

Ühe ampsu kaneelisaiakesed

Viineripirukatest ülejäänud taignast said hästi pisikesed kaneelirullid. pärmi-lehttainast suhkrut kaneeli Rulli tainas lahti ja raputa peale suhkru-kaneelisegu. Küpseta ahjus 200-kraadi juures umbes 10-15 minutit.

Küpsekartulid täidisega

Küpsekartulid täidisega

Terevisioonist nähtud retsept vajas kohe katsetamist.Tuunikalatäidis tundus mulle siiski liiga kuiv (võib-olla oleks hea hapukoort juurde segada). Hakklihatäidist ma ise ei maitsnudki, kuid meespere sõi ja kiitis. 7-8 suurt piklikku kartulit Tuunikalatäidis: 1 purk tuunikala vees (või õlis või meelepärases kastmes) 1 muna noaotsaga soola 

Kohvi-mousse

Kohvi-mousse

Kerge ja hõrk magustoit, kuid oleks tahtnud rohkem vahusemat või kreemjamat tekstuuri.Järgmisel korral aga teen väiksematesse nõudesse – terve kausitäis on liiga palju isegi mulle. Mousse: 2 dl piima 0,5 dl espressot või väga kanget kohvi 2 muna 1 dl suhkrut 4 želatiinilehte või 2 

Sametine kõrvitsasupp

Sametine kõrvitsasupp

Tõeliselt sametine püreesupp, millele annab maitset sulatatud juust. 2 sl õli 400 g kõrvitsat 2 kartulit 1 porgand 1 sibul 6 dl kanapuljongit poole sidruni mahl 1 karp sulatatud juustu musta pipart riivitud muskaatpähklit Serveerimiseks: röstitud kõrvitsaseemneid Tükelda köögiviljad. Kuumuta potipõhjas õli, vala sisse köögiviljad. 

Pähkli-šokolaadiküpsised

Pähkli-šokolaadiküpsised

Mõnusad pehmed küpsised. Ahjust võetuna viivad keele alla!Retseptis ettenähtud tatrajahust valmistatud küpsised on kindlasti tervislikumad, kuid tatrajahu puudumisel pidin kasutama tavalist nisujahu. Kuna šokolaadi ka niipalju ei jagunud, lisasin natuke Kalevi piimašokolaadi pähklitega, mis lõppkokkuvõttes tegi ainult head. 125 g võid 0,75 dl suhkrut 1 

Ahjukõrvits pikantse juustuga

Ahjukõrvits pikantse juustuga

Kõrvitsat olen ma vist söönud küll ainult marineeritult, seega tundub ahjukõrvits katsetamiseks päris huvitav.Kõrvitsal oleks võinud veidike rohkem maitset olla, aga juustuga oli tulemus siiski täitsa maitsev. Igaljuhul läheb retsept kordamisele. Vaja läheb: 1/4 kõrvitsat 4 küüslauguküünt kimp salveid 70 g pikantset (Otepää piimaühistu) või 

Teokarbid kooreses päikesekuivatatud tomati kastmes

Teokarbid kooreses päikesekuivatatud tomati kastmes

Esimene katsetus oma päikesekuivatatud tomatitest, mis andsid pastale väga hea maitse. 400 g teokarbikujulist või mõnda muud pastat 2 küünt küüslauku 7-8 päikesekuivatatud tomatit 2 dl vahukoort 1 sl päikesekuivatatud tomatite õli soola musta pipart Serveerimiseks: basiilikut (värsket) parmesani Pane pasta rohkesse soolaga maitsestatud vette 

Karamellimaitseline pirnikook

Karamellimaitseline pirnikook

Pirnikook – seest kreemjas, krõbeda põhja ja kreeka pählitega kattega. Väga maitsev! Põhi: 4 dl nisujahu väheke soola 150 g külma võid 1,5 sl sidrunimahl 1-2 sl külma vett Täidis: 1 dl karamellkastet 2 muna 0,5 dl suhkrut 200 g maitsestamata toorjuustu 1 sl nisujahu 

Krõbedad vahvlid

Krõbedad vahvlid

Krõbedad vahvid … ikka selle vanaaegse vahviküpsetajaga tehtud. Vahvlid võib täita jäätise või kohupiimakreemiga, kuid meil kaovad need niisamagi taldrikult. Krõbedad vahvlid ca 20 tk100 g võid3 muna2 dl suhkrut2,5 dl jahu2,5 dl tärklist1,5 dl vettSulata või ja lase veidi jahtuda. Vahusta munad suhkruga. Lisa sulatatud 

Suitsulõhe-pastavorm

Suitsulõhe-pastavorm

Maitsev ja toitev suitsukala vormiroog. Peale söömist teatas M, et vormiroad on tegelikult tema lemmikud 🙂 5 dl makarone või muud pastat 1 l vett 1 kalapuljongikuubik 2 sibulat 300 g (kuum)suitsulõhet 1 sl hakitud tilli 1 tl sidrunipipart 1 dl riivitud juustu Munapiim: 2