ŠIITAKE SEENED LIHTSALT JA MAITSVALT

Kuigi seened koosnevad suuremalt jaost veest, on seened igati korralik tervislik kõhutäide. Teinekord ei olegi maitsva roa valmistamiseks vaja muud kui häid puhtaid toidaineid – kvaliteetset soola, pipart, maitseaineid ja võid või õli. Nii saab seentest valmistada mõnusa vahepala või kerge eine.

Kui mulle saadeti proovimiseks kastitäis šiitake seeni, siis tuli mulle toreda üllatusena, et need seened on kasvatatud Eestis. Šiitake seened on pärit Jaapanist, aga vastava tehnoloogiaga saab neid kasvatata ka meie põhjamaistes tingimustes. Eelistagem Eestimaist!

PRAETUD ŠIITAKE SEENED SOJAKASTME JA TÜÜMIANIGA

500 g šiitake seeni
2 sl võid
veidi oliivõli
1 küüslauguküüs
1 sl sojakastet
soola ja musta pipart
2 sl värsket tüümiani

Pese seened ja poolita või viiluta seened. Kuumuta pannil või ja veidi oliivõli. Lisa seened ja purustatud küüslauk, prae läbi. Maitsesta sojakastme, soola ja musta pipraga. Puista peale värske tüümian. Serveeri kohe.

RÖSTLEIB ŠIITAKE SEENTE, RUKOLA JA PARMESANIGA

2 koorikleiba
oliivõli
100 g šiitake seeni
1 sl võid
1 küüslauguküüs
paar värsket tüümianioksa
soola ja musta pipart
värsket rukolat
Parmesani juustu

Nirista leibadele oliivõli ja rösti 180-kraadises ahjus 5-6 minutit.
Pese ja poolita seened. Kuumuta seeni kuumal pannil kuni vesi aurustub. Lisa või, purustatud küüslauk, tüümianilehed ja prae seened läbi. Maitsesta soola ja musta pipraga.
Tõsta seened röstitud leibadele. Serveeri rukola ja riivitud Parmesaniga.

Postitus valmis koostöös Scandic Organic