Tuunikala-võileivatort

Rattamaratoni puhul võileivatort 🙂

Väga mahlane tort, kus võid saia asemel kasutada ka röstleiba ning tuunikala asemel mõnd teist kalakonservi (räim või sardiin tomatis).


  • 1 pakk röstsaia
  • 2 purki tuunikala tomatis
  • 2 keedetud muna
  • 1 punane paprika
  • 200 g küüslaugumaitselist toorjuustu
  • hakitud murulauku
Kaunistamiseks:
  • 200 g sulatatud juustu
  • 2 dl hapukoort
  • hakitud murulauku
  • erivärvilisi paprikaid
  • sidruniviile
  • värsket basiilikut
Lõika röstsaia servad ära. Lao üks pikk rida saiaviile serveerimisalusele. Sega tuunikalakonservid, hakitud munad ja paprika, toorjuust ning murulauk ühtlaseks massiks. Määri kolmandik segust saiaviiludele. Tee nii veel 2 kihti. Lao kõige peale veel üks kiht saiaviile. Kata tort toidukilega ja aseta peale raskus. Hoia torti külmkapis vähemalt 5 tundi kuni üleöö.
Sega omavahel sulajuust ja hapukoor. Määri segu tordi peale ja külgedele. Puista üle hakitud murulauguga. Kaunista paprika- ja sidruniviilude ning värske basiilikuga.



Retsept on pärit “Tordiraamatust”


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga