Pirni-sinihallitusjuustupirukas
Pirn ja sinihallitusjuust sobivad omavahel ülihästi. Seda veidi magusat ja veidi soolast pirukat pakun sageli ootamatutele külalistele, sest valmistamine on ülilihtne ja kiire. Sobib süüa nii soojalt kui ka jahtunult.
Piruka saab muuta jõulusemaks kui puistata peale piparkoogimaitseainet.
Pirni-sinihallitusjuustupirukas
6-8 sööjale
Põhi:
500 g muretainast
Täidis:
2 dl hapukoort
3 muna
2 dl piima
100 g sinihallitusjuustu
soola
musta pipart
1-2 suurt küpset pirni
soovi korral piparkoogimaitseainet
kaunistamiseks peotäis kreeka pähkleid
Suru tainas 20×30 cm lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele. Torka taignasse kahvliga mõned augud ja küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit.
Täidise jaoks sega hapukoor, lahtiklopitud munad, piim ning murendatud sinihallitusjuust.
Maitsesta täidis soola-pipraga. Vala segu eelküpsetatud põhjale.
Lõika pirnid õhukesteks viiludeks ja lao täidisele. Puista peale kreeka pähkleid ja soovi korral ka piparkoogimaitseainet.
Küpseta 200 kraadises ahjus 20-30 minutit või kuni munasegu on hüübinud. Enne serveerimist lase hetk taheneda.
See oli tõsiselt hea pirukas!! hea, et maista sain, nüüd julgen isegi teha 🙂
Uskumatult hea kooslus tõesti! Sobis süüa isegi siis kui kogemata magusat muretainast kasutasin 🙂