Tiramisu

Väga maitsev ja lihtsalt valmistatav Itaalia magustoit. Savoiardi küpsiste leidmisega oli muidugi tükk tegemist, nimelt Põlva kaubandusest neid küll ei leia. Seepärast tuligi uuesti Tartust Räni Selverist läbi sõita. Aga tulemus oli seda igati väärt.

Koostis:

  • 350 g Savoiardi küpsiseid

Immutamiseks:

  • 5 dl kanget espresso kohvi
  • 1 dl Amaretto mandlilikööri (või mõnda muud likööri, nt Vana-Tallinna kohvilikööri)

Kreem:

  • 3 suurt munakollast
  • 1 dl peenikest suhkrut
  • 500 g mascarponet toorjuustu
  • 2 dl 35% rõõska koort
  • 1 tl vanillisuhkrut

Peale:

  • kakaopulbrit
  • soovi korral nt füüsaleid

Valmistamine:
Vahusta munakollased suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sega juurde toasoe mascarpone ning vanillsuhkruga pehmeks vahustatud rõõsk koor.
Sega immutamiseks mõeldud kuum kohv ja liköör, lase jahtuda.
Kasta pooled küpsised ükshaaval kohvisegusse (kasta ainult küpsise ülemine pool, muidu imendub liiga palju vedelikku) ning laota serveerimisalusele teineteise kõrvale. Määri peale pool kreemist. Nüüd laota ristipidi peale ülejäänud küpsised (kasta need esmalt kohvisegusse) ning kata ülejäänud kreemiga. Lase 6-8 tundi jahedas maitsestuda.
Sõelu valmis tordile kakaopulbrit, kaunista nt füüsalitega.

Allikas: Nami-Nami Retseptikogu



1 thought on “Tiramisu”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga