Eesti Vabariigi 92. aastapäeva auks valmis valge šokolaadi-toorjuustu tort. Tort sai imehea sametise tekstuuriga, valge šokolaadi magusust tasakaalustas hapukas sidrun, krõmpsuvad kreeka pähklid põhjas. Väga maitsev!
Vaata ka Nami-namist isamaaliste tortide võistlust.
Põhi:
- 2 dl hakitud kreeka pähkleid
- 2 dl digestive küpsiseid
- 2 spl tuhksuhkrut
- 50 g võid
Täidis:
- 300 g toorjuustu
- 1,5 dl suhkrut
- 250 g valget šokolaadi
- 1 sidruni mahl
- 2 tl želatiini
- 400 ml vahukoort
Valmistamine:
Sega hakitud pähklid küpsisepuru ja suhkruga. Lisa sulatatud või. Suru segu 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Hoia täidise valmistamise aja jahedas.
Klopi toorjuust õhuliseks. Lisa vähehaaval suhkur. Sulata šokolaad, jahuta veidike ja lisa toorjuustule. Lisa sidrunimahl. Sulata želatiin vähese kuuma veega ja sega toorjuustu-šokolaadisegu hulka. Viimasena vahusta vahukoor ja lisa õrnalt segades segule. Vala segu küpsisepõhjale ja tõsta külmkappi .
Lase tordil vähemalt 5 tundi või üleöö külmkapis tarretuda.
Kaunista soovikohaselt.
Lihtsuses peitub võlu 🙂
Seda minagi 😉