Sidruniküpsised

Šokolaadiküpsiste kõrval minu järgmised lemmikud. Mõnusalt hapukad, mille vahel magushapu sidruni-keedukreem. Sidrunikreem on samuti järgmine suurepärane avastus – nii hea, et käin seda aegajalt otse purgist limpsimas…

Tainas:

  • 200 g margariini
  • 1 dl suhkrut
  • 3,5 dl jahu
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 2 sl sidrunimahla
  • 1 muna


Inglise sidrunikreemi valmistamist vaata siit

Küpsiste valmistamine:
Taignaks mõõda jahu, suhkur ja kaussi, lisa külmalt tükeldatud, toatemperatuuril pehmenenud margariin. Näpi sõrmedega või töötle mikseri taignakonksudega, kuni segu on ühtlaselt tükiline. Lisa lahtiklopitud muna, sidrunikoor ja mahl, sega sõrmede või taignakonksudega taignaks, vältides liigset sõtkumist. Vajuta taigen lamedaks kettaks, paki toidukilesse ja hoia tund aega külmas.
Rulli taigen 2…3 mm paksuseks ja vormi soovikohase kujuga küpsiseid. Lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahju keskosas 200° juures helekollasteks ja läbiküpseteks (8…10 min.) Tõsta pannkoogilabidaga tasasele pinnale jahtuma, pane seejärel sidrunivõide abil paarikaupa kokku.

Allikas: Suur küpsetamisraamat



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga