Kuigi rabarber on selleks hooajaks juba unustatud, siis see oli minu lemmikkook – tegin seda vähemasti 3 korda. Tegemist on väga maitsva koduse koogiga, mille valmistamine käib kiiresti ja ei nõua erilist vaeva.
Kohupiima-rabarberikook
Põhi ja kate:
- 3 dl jahu
- 0,5 dl suhkrut
- 100 g võid
- 1 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsatäis soola
Katteks:
- 200 g rabarber
- suhkrut
- kaneeli
Täidis:
- 3 muna
- 1 dl suhkrut
- 1,5 dl hapukoort
- 400 g kohupiima
- 1 spl mannat
Sega jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur ning näpi koos külma võiga purutaoliseks massiks. Vala 3/4 purust küpsetuspaberiga kaetud 24 cm koogivormi põhjale ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Haki rabarber tükkideks ning sega natukese suhkru ja kaneeliga läbi.
Klopi munad suhkruga vahule, lisa juurde hapukoor, kohupiim ja manna. Vala saadud eelküpsetatud põhjale ja aseta taigna peale rabarberitükid. Raputa peale ülejäänud taignapuru.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Lase jahtuda.
Retsept: Selveri retseptid
Tegin ka,aga õuntega ja ainult kiidusõnad.Pehme ja mahlane:)
Õunad sobivad ka ideaalselt, ma usun, et isegi näiteks vaarikad. Katsetamisvõimalusi igaljuhul jagub.
tahaks näha ka, milline ta seest väja näeb..
Tere oks! Leidsin koogist ühe vanema pildi. Näed siit http://www.flickr.com/photos/48042798@N04/4708789856/in/photostream/
Pildi peal olev kook on tehtud väiksemas vormis, mistõttu kook on kõrgem.
Proovisin maasikatega. Väga hea oli.
Aitäh! Väga maitsev oli! Esimene purukook, mis mul ideaalselt välja tuli. Konsistents ja magusus ja kõik. Tegin suuremas vormis, seega panin taigna osa 0,5 x rohkem ja sisule 1 muna ja kõike muud sorts rohkem.
Tore, et meeldis. Peaks ka ise taas menüüsse võtma, proovima ka näiteks õuntega, arvestades saabuvat hooaega 😉
Vaga lihtne ja maitsev kook. kuna kohupiim on nagunii meie pere lemmik siis see annab natuke sartsu. Aitahh!