Tuuletaskurullid kaaviariga

Maitsvat uue aasta algust! Seda aastat alustan soolase postitusega 🙂

Keedutaignast saab lisaks ekleeridele vÔi tavapÀrastelt vÀikestele tuuletaskudele hÀsti ka suupisterulli valmistada.
Kaaviariga tuuletaskurulle sobib pakkuda just pidulikemal puhkudel.


Keedutainas:

  • 4 dl piima
  • 100 g vĂ”id
  • 3 dl nisujahu
  • soola
  • 4 muna

TĂ€idis:

  • 200 g toorjuustu
  • 3 tl rÔÔska koort
  • musta pipart
  • 3 sl hakitud tilli
  • 200 g kaaviari vĂ”i kalamarja


Valmista keedutainas:
Lase potis vĂ”i ja piim keema. Keera kuumust vĂ€iksemaks, vala jahu keevasse vedelikku, kogu aeg segades (mina kasutasin segamiseks taignakonksudega miksrit) Kuumuta pidevalt segades kuni tainas lööb seinte kĂŒljest lahti. Lase jahtuda.
Sega hulka sool ja ĂŒkshaaval lahtiklopitud munad. Iga muna lisamise jĂ€rel sega tainas ĂŒhtlaseks.
MÀÀri tainas Ă”hukese kihina kĂŒpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (mĂ€rgade katega Ă”nnetub see paremini).
KĂŒpseta 200 kraadi juures 20 minutit. VĂ”ta ahjust vĂ€lja ja kummuta kĂŒpsetuspaberiga kaetud lauale. Lase kahtuda.

Valmista tÀidis:
Sega toasoe toorjuust rÔÔsa koorega, maitsesta pipraga, sega hulka haktitud till ja kalamari.

MÀÀri tÀidis jahtunud pÔhjale. LÔika tainas pikuti pooleks ja keera rullideks. Enne serveerimist lÔika rullid viiludeks.



Allikas: Kodukirja Parimad palad 2007



2 thoughts on “Tuuletaskurullid kaaviariga”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. NÔutavad vÀljad on tÀhistatud *-ga