Martsipani ja jõhvikatega pidusai

Ma ei ole pärmitainast peaaegu üldse küpsetanud, kuid peale Elise pohla-martsipanipärga, lihtsalt pidin selle ette võtma. Õnnestus väga hästi – pidusai tuli pehme ja mahlane ning seda ka järgmisel päeval.

*Antud kogused on arvestatud väiksema pidusaia jaoks, mida küpsetasin 20 cm läbimõõduga rõngasvormis

Tainas:

  • 25 g pärmi
  • 2 sl käesooja vett
  • 3 sl suhkrut
  • 1/4 tl soola
  • 1,5 dl toasooja piima
  • 50 g sulatatud võid
  • 150 g jahu (umbes 3 dl)


Täidis:

  • 50 g sulatatud võid
  • 200 g martsipani
  • 100 g jõhvikaid
  • 1 muna pintseldamiseks


Valmistamine:
Lahusta pärm soojas vees.
Sulata või väikeses kausis. Lisa piim ja vala käesoe segu pärmi hulka.
Sega juurde sool ja suhkur. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina.
Kata tainakauss rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida. Taigen peaks umbes kahekordseks kerkima, vajadusel hoia kauem soojas.

Aseta ahi 200 kraadi juurde soojenema.

Rulli taigen jahusel pinnal ristkülikuks. Pintselda taigen üle sulavõiga, raputa ühtlase kihina peale riivitud martsipan ja jõhvikad.
Lõika rull 5 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad rõngasvormi teineteise kõrvale. Klopi muna väikeses kausis lahti ning pintselda saiad sellega üle.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni pidusai on küpsenud ja pealt kuldne.

Allikas: põhiretsept Nami-Namist



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga