Ahjus küpsetatud maksapasteet tilgakese konjakiga

Olen ka varem korra valmistanud pasteeti, kuid tookord kanamaksast ja küpsetamata kujul. Ahjupasteeti on valmistamine ei olnudki nii keeruline kui ma alguses arvasin, lihtsalt veidike aega läheb. Pasteedi valmistamiseks võib kasutada vana head hakklihamasinat, millega saab sellise sõmerja pasteeti, kui ka blenderit, et kreemjamat pasteeti saada. Mulle endale meeldib just selline pehmem ja ühtlasem pasteet rohkem.
Pasteedi jaoks erinevaid retsepte lugedes soovitati mõnel pool sea maksa eelnevalt üleöö leotada vee või piima sees, et kaoks kibe maitse. Kuna minu pasteeditegu sai alguse juba päris hilja õhtul, siis mina maksa likku ei pannud ja õnneks kibedat maitset ka ei tuvastanud. Ehk aitas ahjus küpsetamine? Peenema maitse andmiseks lisasin pasteedile tilgakese konjakit.

Vaata ahjupasteetide retsepte ka Nami-Nami kooskokkamisest “Erinevad terriinid ja küpsetatud ahjupasteedid”


Ahjupasteet:

1 porgand
umbes 500 g seamaksa
2 muna
1 tl küüslaugupulbrit
2 dl kohvikoort
2 sl konjakit
1 tl soola
musta pipart
150 g viilutatud suitsupeekonit

Koori ja tükelda porgand ning kuumuta pannil võis poolpehmeks.
Tükelda maks ja mikserda blenderis ühtlaseks massiks. Lisa munad, küüslaugupulber, kohvikoor, konjak, sool ja pipar ning mikserda veelkord. Sega massi hulka küpsetatud porgand.
Kata kitsas, umbes liitrise mahutavusega vorm tihedalt peekoniviiludega. Jäta peekoniribad nii pikalt üle serva rippuma, et need kataksid hiljem patee pinna.
Kalla segu vormi ja tõsta peekoniribad peale.
Kata vorm fooliumiga, aseta suuremasse vormi, kus on umbes 2/3 vormi kõrgusest keeva vett ja küpseta ahju allosas 175 kraadi juures umbes tund aega.
Võta vorm ja veevann välja, lülita ahi 225 kraadi peale. Ava ettevaatlikult üks fooliuminurk ja kalla välja kogu vormi kogunenud vedelik. Eemalda foolium täielikult ja kummuta pasteet kuumuskindlale vaagnale või fooliumiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta kuumas ahjus 5-7 minutit ehk kuni peekon saab pruuni jume.
Paki pasteet uuesti fooliumisse ja lase täielikult jahtuda ning lõika siis viiludeks.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga