Kartuli-tuunikalasalat pestokastmega

Hea, et on olemas läpakas ja netipulk, sest äikesetormist tingitult kadus meil just elekter. Alles pool tundi tagasi pikutasin lamamistoolis, ühes käes ajakiri, teises käes kauss salatiga. Tegelikult polnudki miski torm, vaid müristas ja välgutas natuke, isegi maad ei kastnud märjaks. Praeguseks on juba kõik nii vaikseks jäänud, et ükski leht ka ei liigu. Päris mõnus vahelduseks.



Aga salat oli hea. Idee sai kokku parajasti kapis leiduvast – keedetud värske kartul, tuunikalakonserv, tomat, sibul, musti oliive, aiast värskeid salatilehti ja kokku segada pestokastmega. Üks keedumuna oleks veel i-le täpiks olnud.

Kartuli-tuunikalasalat pestokastmega 

4-le

500 g keedetud värskeid kartuleid
1 tomat
musti oliive
1 punane sibul
1 tuunikalakonserv
peotäis salatilehti

Kastmeks
3 spl oliivõli
1 spl rohelist pestot

Lõika kartulid sektoriteks. Tükelda tomat, poolita oliivid ja viiluta sibul. Sega kartulid, tomat, sibul, oliivid ja tuunikalakonserv ning rebi hulka salatilehed.
Kastme jaoks sega õli ja pesto. Lisa salatile ja sega läbi. Serveeri.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga