Kõrvitsarisoto kukeseentega
Kõrvitsaga tundub olevat nii, et kui teda on, siis saab kasvõi terve nädala jooksul erinevaid kõrvitsatoite süüa ja kui parajasti leiad retsepti, mida katsetada, siis pole jälle kõrvitsat. Õnneks mulle sattus üks parajalt suur muskaatkõrvits, millest tehtud nii suppi, salatit kui ka ülimaitsvaid kõrvitsaküpsiseid.
Risotos võib toore riivitud kõrvitsa asemele kasutada ka varem valmistehtud kõrvitsapüreed. Kukeseened tulid praegul ajal muidugi sügavkülmast – kuna seened olid eelnevalt läbi kuumutatud, lasin neil vaid veidi sulada ja segasin risoto hulka. Igal juhul valmis väga maitsev roog. Ja ilus kollane 🙂
Kõrvitsarisoto kukeseentega
4-le sööjale
1 l köögiviljapuljongit
1 sibul
2 spl õli
50 g võid
275 g risoto riisi
200 g riivitud kõrvitsat
0,75 dl kuiva valget veini
100 g (külmutatud) kukeseeni
soola ja pipart
serveerimiseks parmesani juustu
Valmista köögiviljapuljong. Kuumuta madalapõhjalises potis või pannil õli ja 1/2 võikogusest ning kuumuta tükeldatud sibulat kuni see muutub klaasjaks. Lisa riivitud kõrvits ja riis ning kuumuta 1 minut. Lisa valge vein, kuumuta, et alkohol aurustuks. Lisa 1 kulbitäis puljongit ja lase riisil tasase tulel hauduada kuni vedelik on peaaegu imendunud. Jätka osade kaupa puljongi lisamist oodates kuni eelmine vedelik on imendunud ja kuni riis on pehmeks keenud (ca 20-25 minuti). Tõsta pott tulelt, sega juurde kukeseened ja ülejäänud või ning sega ühtlaseks. Jäta paariks minutiks kaane alla seisma. Serveerimisel puista peale parmesani laaste.
Veel ideid kõrvitsatoitudeks Nami-Nami kooskokkamiselt !
Sai täna tehtud. Ainult kiidusõnad, väga maitsev!
Tore, et maitses 🙂 Peaks isegi viimased kõrvitsad ette võtma.