Šokolaadine kausikook kirsside ja mandariinidega
Kui kookide valmistamisel soovitatakse rangelt retseptist kinni pidada ja koguseid jälgida, siis kausikook ei vaja küpsetamist ega täpset mõõtmist-kaalumist. Koostisaineid võib samuti varieerida selle järgi, mis parasjagu kodus käepärast on. Väga lihtsa vaevaga maitsev tulemus on igaljuhul garaneeritud!
Rohkem ideid kausikoogi või -tordi valmistamiseks Nami-Nami kooskokkamiselt!
Šokolaadine kausikook kirsside ja mandariinidega
4-le sööjale
300-400 g kakao- või šokolaadikooki
1 väike pk vahukoort
1 pk ricotta kohupiima
2 spl suhkrut
1 purk kirsikompotti (ilma kivideta kirsse ja veidi kompotivedelikku)
2-3 mandariini
kaunistamiseks riivitud šokolaadi
Tükelda šokolaadikook väikemateks tükkideks. Vahusta koor ja sega suhkru ning ricottaga ühtlaseks kreemiks. Laota 1/3 koogitükkidest kausi põhja ja niisuta kirsimahlaga. Puista peale 1/3 kirssidest ja mõned mandariinilõigud. Tõsta peale 1/3 kohupiimasegust. Tee samamoodi järgmine kiht. Kata viimaste koogitükkidega, tõsta peale vahukooreseguga ning kaunista kirsside ja mandariinilõikudega. Soovi korral võid kaunistuseks veel peale riivida šokolaadi. Tõsta kausikook vähemalt paariks tunniks kuni üleöö külma.
Tundub mõnusalt jõulune, Liisi! Aitäh!!