Turbakook kirssidega

Jagan veel üht kohupiimakoogi retsepti. Turbakook oli minu lapsepõlve üks absoluutsetest lemmikutest, ma ei teagi kas nimetuse või kakaopuru tõttu. Mulle väga sümpatiseerivad purukattega koogid.

Turbakoogile muidu marju ei lisata, aga kuna külmikus oli parajasti ka üks poolik kirsikompott, siis läks see kasutusse.
Enne serveerimist lase koogil kindlasti vormis jahtuda, muidu võib kook lõikamiseks laiali laguneda.

Turbakook kirssidega

250 g toasooja võid
2 dl suhkrut
2 muna
8 dl jahu
3 spl kakaod

1 dl suhkrut
1 muna
400 g teralist kohupiima
200 g hapukoort
1 tl vanillsuhkrut

soovi korral kivideta kompoti- või külmutatud kirsse

Taina jaoks vahusta toasoe või suhkruga. Eralda munakollased munavalgetest ja lisa munakollased ükshaaval pidevalt vahustades tainale. Lisa jahu ja kakao ning sega ühtlaseks purutaoliseks tainaks.
Täidise jaoks vahusta munad suhkruga. Lisa segades juurde kohupiim, hapukoor ja vanillsuhkur. Vahusta tainast üle jäänud munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult taina hulka.
Kata väiksem ahjuplaat (ca 25×30 cm) küpsetuspaberiga. Pane 2/3 tainapurust plaadile ja suru käega ühtlaseks. Küpseta põhja 5 minutit 200-kraadises ahjus.
Kui soovid kirssidega kooki, siis puista kirsid eelküpsetatud põhjale. Vala peale kohupiimasegu ja kata ülejäänud puruga. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Enne lahtilõikamist lase jahtuda.



2 thoughts on “Turbakook kirssidega”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga