Kohupiima plaadikook

See on nüüd täpselt see vanakooli klassikaline kohupiimakook, mida mäletame lapsepõlvest. Kindlasti tuleks eelistada teralist pakikohupiima kohupiimapastale ja minu jaoks käivad kohupiimakoogi sisse ka alati rosinad, siis on tulemus kõige ausam. Kohupiimakoogid muutuvad jahedas seistes üha paremaks, kuid ilmselt ei maksa loota, et koogist peale ahjust võtmist midagi järele jääb 🙂

Kohupiima plaadikook

Põhi:
100 g toasooja võid
2 spl suhkrut
1 muna
2 dl jahu
näpuotsatäis soola

Täidis:
3 muna
1,5-2 dl suhkrut
600 g teralist kohupiima (mitte kohupiimapastat!)
2 dl hapukoort
0,5 sidruni koor ja mahl
1 tl vaniljesuhkrut
2 dl rosinaid (soovi korral)

Vahusta pehme või suhkruga kohevaks. Lisa muna ja vahusta veel. Sega hulka jahu ja näpuotsatäis soola. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud väiksema (minul 25×35 cm) ahjuplaadi põhjale ja küpseta 200-kraadises ahjus 5 minutit.
Täidise jaoks eralda munakollased munavalgetest ja vahusta munarebud suhkruga. Lisa juurde kohupiim, hapukoor, sidrunimahl ja koor, vaniljesuhkur ning soovi korral rosinad. Lõpuks sega õrnalt taigna hulka vahustatud munavalged.
Vala tainas eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 30-40 minutit 180-kraadises ahjus. Enne serveerimist lase jahtuda.



11 thoughts on “Kohupiima plaadikook”

  • See on tõesti klassika – minu lemmikkoogid lapsepõlvest olid just need! Eelistasin küll ilma rosinateta, aga peamine oli siiski kohupiim. Kujutan ette, kuidas see keele alla viiks..kui saaks vaid tükikese…
    Et Sul ikka jaguks aega ja viitsimist nende kokanduslike imede kordasaatmisteks, mida me siin näha saame!

  • Kohe pidin eile õhtul järgi tegema ja tõesti oli niiiiiiiii hea. Ainult sidrunit paneks võib-olla järgmine kord vähem, nt pool, praegu tuli ikka väga sidrunine (mulle sidrun õnneks väga meeldib küll).

  • Ivika – ma saatsin küll mõne koogitüki ka töö juurde, aga ilmselt "keegi" sõi need ise salaja laua all ära 🙂

    Anonüümne – võib-olla oli minul siis tõesti väga väike sidrun, sest mul jäi õrn hapukas sidrunimaik. Ma igaks juhuks muudan retseptis ära, et kasutada poolt sidrunit.

  • Liisi, ära muretse, saime Sinu ülimõnusat sidrunikeeksi 🙂 AITÄH! Ja seda kohupiimakooki tegin eile ise kodus, peale mida ei imesta üldse (ei heida ette ka), et ''keegi'' tookord saadetu nahka pani 😉

  • otsisin mööda netti kohupiima plaadikoogi retsepti. ei meeldinud mulle üks ega teine, toppisin google otsingusse küll kohupiimakokki ja korpi ja mida iganes….ja lõpuks leidsin Sinu blogi. ja selle siin.
    küpsetasin.
    lisasin põhjale natuke küpsetuspulbrit ja jahu, kuna panin 2 muna. sidruni asemel oli mul sidrunihape (sobis) ja muu oli nagu kõik sama.
    aga nüüd neelasin ma koos koogiga keele alla 😀
    tänks! 🙂
    jõulude ajal teen uuesti ja söödan lastele sisse, ehk lobisevad vähem 😉
    tõeliselt hea!

  • Just tegin ja juba ka sööme..ei jõua jahtumist ära oodata. Panin terve sidruni ja mekkis täpselt nagu lapsena. Hea retsept! Täname!

  • No sattusin minagi siia kogemata, otsides internetiavarustest kohupiima plaadikoogi retsepti ja no lihtsalt vedas, et siia sattusin. Praeguseks on kook juba ahjust väljas ja pool plaaditäiest ka mehe poolt söödud. Vedas üldse, et oli kooki mida ahju pista, sest minu 1 aasta ja 10-ne kuune poeg tahtis kohupiima massi käest ära süia. Ühesõnaga soovitan väga, kooki on tõsiselt lihtne teha ja on super, super hea!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga