Hernepüreesupp krõbeda peekoniga

Värske maitse ja kevadiselt roheline hernepüreesupp. Praegu muidugi värskeid herneid veel saada ei ole, seetõttu sobivad väga hästi ka suvel sügavkülma hoiule pistetud herned. Mis ühtlasi tuletab meelde, et viimane aeg on hakata mõtlema potipõllunduse peale. Näiteks külvata hernevõrseid, mis passivad hästi salatisse või võileiva peale või näpista niisama suhupistmiseks. Maitsevad sama magusalt nagu suhkruherned.

Hernepüreesupp krõbeda peekoniga

4-le sööjale

4 viilu suitsupeekonit
1 sibul
1 sl võid
2 kartulit
750 ml köögiviljapuljongit
3 dl külmutatud herneid
100 g toorjuustu

Prae peekon krõbedaks ja tõsta kõrvale.
Haki sibul, kuumuta kastrulis või ja prae sibul klaasjaks. Lisa tükeldatud kartulid ja kuum puljong. Keeda kuni kartul on pehme. Lisa külmutatud herned ja toorjuust. Püreesta supp saumikseriga ja kuumuta uuesti keemiseni. Serveeri krõbeda peekoniviiluga.Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga