Mul on juba mitmed uued retseptid ja ideed värskeid rabarberivarsi ootamas. Kuna istutasin eelmisel aastal oma rabarberi teise kohta, siis loodan, et midagi ikka tärkab. Praegu veel midagi ei paista. Muideks, kui panna rabarberi peale tagurpidi ämber, pidid kasvama õrnemad ja hõrgumad varred. Katsetan selle kindlasti ära.
Seniks aga üks väga lihtne kook, kus saad ära kasutada viimased varud sügavkülmast.
Lihtne martsipani-rabarberikook
3 muna
2 dl suhkrut
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vaniljesuhkrut
100 g martsipani
1 dl piima
50 g sulatatud võid
300 g (külmutatud) rabarberit
1 sp maisitärklist
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa juurde küpsetuspulbriga segatud jahu, vaniljesuhkur ja riivitud martsipan. Sega munavahu hulka piim ja sulatatud või.
Sega külmutatud rabarber tärklisega, et ei tekiks liigset vedelikku.
Tõsta 1/3 tainast küpsetuspaberiga kaetud 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Puista peale pool rabarberist, kata järgmise 1/3 taignaga, mille peale ülejäänud rabarber ning lõpuks viimane osa taignast. Vajadusel hajuta tainast lusikaga, et kõik rabarberitükid oleksid taignaga kaetud.
Küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni kook on pealt krõbe ja seest küps.
Lase jahtuda ja puista peale tuhksuhkrut.
…hakkasin huviga lugema, aga kuhu jäi martsipan?
Uups, tõesti on martsipan retsepti kirjutamisel välja jäänud. Aitäh viitamast!
Kui värskeid rabarbereid kasutada, kas siis on ka vaja neid eelnevalt tärklise sees segada?
Ei, värskeid rabarbereid tärklisega segada ei ole vaja. Need puista kohe taignale.
Mõnusat koogitegemist!
Kook tuli väga hea, mahlane ja parajalt hapukas. Enne söömist tasub oodata ära, mil kook jahtub. Läheb kindlasti kordamisele.
Meeldiv kuulda Aivi! Ma viimane kord viskasin koogitaignale peotäie pähkleid ka sekka – sai täitsa huvitav!