Toorjuustukook maasikatega

Olen seda juustukooki juba õige mitmel puhul teinud ja sellest on saanud kindlasti minu sellesuvine lemmik. Samuti on see sööjatelt palju kiidusõnu saanud. Täidis on rammus ja kreemjas, maasikad seevastu värsked ja mahlased. Maasikavälisel hooajal sobib koogi peale kasutada ka muid marju või serveerida kõrvale hoopis marjakastet.Toorjuustukook maasikatega

Põhi:
8 digestive küpsist
50 g sulatatud võid
2 sl suhkrut

Täidis:
800 g toorjuustu
4 muna
150 g suhkrut
1 tl vanillsuhkrut

Kaunistamiseks:
300 g maasikaid
melissilehti
pärlsuhkrut

Põhja jaoks sega purustatud digestive küpsised suhkru ja sulatatud võiga. Suru saadud puru 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja. Tõsta koogivorm külmkappi tahenema.
Täidise jaoks vahusta toasoe toorjuust munadega, lisa suhkrud ja vahusta veelkord. Vala täidis küpsisepõhjale. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit kuni täidis on enam-vähem hüübinud. Lase täielikult jahtuda.
Enne serveerimist kaunista tükeldatud maasikatega, melissilehtede ja pärlsuhkruga.Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga