Šokolaadilaastud

Nagu ikka läks lõpp liiga kiireks. Küpsisevahetus nimelt.

Olin küll teinud ettevalmistusi, sealhulgas küpsetanud kahte sorti prooviküpsiseid, aga neist kummadki polnud päris see, mida ootasin. Lõpuks leidisin šokolaadilaastude idee ühest kokaraamatust, kuid seekord vedas retsept alt ja tulemus polnud üldsegi mitte selline nagu retsepti juures olev foto illustreeris. Seejärel natuke internetis otsimist, endameelest parima retsepti kokkukirjutamist, mitut plaaditäit katsetamist, oli tulemus üsna ideaalilähedane.

Kahjuks ei olnud ma küpsiste pakkimise ajaks enam oma ideest niivõrd vaimustunud, sest šokolaadilaastud olid väga-väga õrnad ja rabedad, aga loodetavasti postipoiss liiga hoogsalt pakkidega ei vehkinud ja mõni küpsis jäi ikkagi terveks.

Šokolaadilaastud

ca 45 tk

3 munavalget
100 g peensuhkrut
30 g jahu
30 g kakaod
50 g võid
50 g mandlilaaste

Rösti kuival pannil mandlilaastud. Säti ahi 200 kraadile soojenema, valmista ette 2 küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaati ning aseta valmis 2 taignarulli, millele küpsised jahtuma asetada.
Vahusta munavalged suhkruga kohevaks. Sõelu juurde jahu ja kakao. Nirista hulka sulatatud ja veidi jahtunud või ning sega tainas õrnalt ühtlaseks.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile teelusikaga tainast ning aja spaatliga ühtlase ja õhukese ringina laiali. Puista peale röstitud mandlilaaste. Ära tee ühele ahjuplaadile rohkem kui 5 ringi. Küpseta 200-kraadises ahjus 5 minutit või kuni küpsiselaastude servad on küpsenud (jälgi hoolikalt küpsemist!) Võta küpsised ahjust, tõsta õrnalt taignarullile jahtuma, et küpisese servad vajuvad alla. Lase jahtuda.

Minule saadeti selliseid maitsvad küpsised:3 thoughts on “Šokolaadilaastud”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga