Marineeritud praeliha

Vana hea klassikaline peolaua roog, mida meie teeme üsna tihti ka argipäevaks. Esiteks on valmistamine lihtne ja piisava koguse korral jätkub liha mitmeks päevaks. Mulle meeldib marineeritud liha enim lihtsalt koos koduse leivaga süües, aga sobib ka kuuma kartuli kõrvale.

Juba lapsena maitsesid mulle väga lihaga koos marineeritud porgandid ja sibulad, seega lisan neid ka nüüd alati topeltkoguse. Marinaadi teen üsna tugeva, esialgu mekkides isegi veidi liialt soolakas-äädikane, aga tulemus on seda maitsekam.

Marineeritud liha säilib külmkapis kuni nädala.

Marineeritud praeliha

500 g seakarbonaadi

2 dl jahu
soola-pipart
3 muna
praadimiseks õli

2 sibulat
2 porgandit
1,5 l vett
10 tera musta pipart
3 loorberilehte
3,5 sl soola
3 sl suhkrut
4 sl äädikat

Lõika karbonaad umbes 1 cm paksusteks viiludeks, tao lihahaamriga õhukeseks ja lõika suupärasteks tükkideks. Maitsesta jahu soola-pipraga, klopi lahti munad. Kasta lihatükke kõigepealt jahusse, seejärel munasse. Prae lihatükke mõlemalt poolt ja jäta jahtuma.
Marinaadi jaoks viiluta sibulad ja porgandid. Aja potis vesi keema, lisa pipraterad, loorberilehed, suhkur-sool ning viilutatud sibul ja porgand. Keeda kuni porgand on parajalt krõmps. Tõsta pott tulelt, maitsesta äädikaga, et marinaad jääks piisavalt kange ja lase marinaadil jahtuda.
Lao praetud lihad kaussi, vala peale jahtunud marinaad ja jäta vähemalt ööpäevaks külma maitsestuma.

Algretsept: Nami-Nami



3 thoughts on “Marineeritud praeliha”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga