Sinepine kanapada köögiviljadega
Kui originaalis kasutatakse tajine-potti samanimelise vürtsidega rikastatud Aafrika-päritolu pajaroa valmistamiseks, siis eestlasele omaselt läksid meil potti hoopis kodused köögiviljad ja mahlased kanakoivad mõnusas sinepikastmes.
Sinepine kanapada köögiviljadega
6 kanakoiba
2 sibulat
1 porgand
2 küüslauguküünt
8 väikest kartulit
500 ml kuuma kanapuljongit
10 musta pipra tera
1 loorberileht
paar oksa värsket lehtpeterselli ja tüümiani
2 spl mahedat sinepit
paar törtsu konjakit
250 ml rõõska koort
soola-pipart
Hõõru kanakoibi soola-pipraga ja pruunista ahjupotis veidikeses õlis. Lisa juurde puhastatud ja tükeldatud sibul, porgandid ja veidi hiljem küüslauk. Pruunista. Lisa pooleks või sektoriteks lõigatud kartulid ning maitseained – pipraterad, loorberileht, petersell, tüümian. Lahusta sinepi kuumas kanapuljongis, vala ahjupotti. Lisa paar törtsu konjakit. Hauta 200-kraadises ahjus ahjupotis 30 minutit või kuni köögiviljad on pehmed.
Kastme jaoks vala ahjupotist vedelik pannile, keeda kõrgel kuumusel kuni pool vedelikust on kokku keenud. Lisa rõõsk koor ja kuumuta uuesti keemiseni. Vajadusel maitsesta soola-pipraga. Vala kaste tagasi ahjupotti või serveeri eraldi roa kõrvale.
Mmm, kõlab väga maitsvalt. Mitmele inimesele sellisest kogusest umbes jätkub?
Meie jagasime selle potitäie kolme sööja peale. Arvestage ühele sööjale 2-3 kanakoiba ja portsjon köögivilja.
Kas tegemist on siiski nn poolkoibadega? 2-3 seda "tavalist" koiba sööja kohta tundub jube palju.
Kas Djoni sinep sobib?
Jah, õigem oleks vist öelda, et poolkoiba, aga suuremad koivad sobivad ka hästi.
Dijon sobib.
Väga maitsev roog tuli. Lisasin juurde pisut lillkapsast ja brokolit, mis eelmisest päevast üle olid jäänud.
Aitäh kommentaari eest, Carolin! See on tõesti maitsev kanaroog, mis on leidnud koha meie püsimenüüs.