Sinepine kanapada köögiviljadega

Mitu sooja suvekuud kogus minu sahvri riiulil tolmu imeilus roheline tajine vorm. Suvel lihtsalt ei tundunud kohane ahjuvormi välja tarida, küll aga oli seal aeg-ajalt tore hoida kurke ja tomateid. Nüüd on aga tajinest saanud meie igapäevane kaaslane köögis, hautised valmivad kiiresti, toit jääb eriti mahlane tänu poti erilisele koonuselisele kujule, milles kuum õhk ringi pöörleb.

Kui originaalis kasutatakse tajine-potti samanimelise vürtsidega rikastatud Aafrika-päritolu pajaroa valmistamiseks, siis eestlasele omaselt läksid meil potti hoopis kodused köögiviljad ja mahlased kanakoivad mõnusas sinepikastmes.

Sinepine kanapada köögiviljadega

6 kanakoiba
2 sibulat
1 porgand
2 küüslauguküünt
8 väikest kartulit
500 ml kuuma kanapuljongit
10 musta pipra tera
1 loorberileht
paar oksa värsket lehtpeterselli ja tüümiani
2 spl mahedat sinepit
paar törtsu konjakit
250 ml rõõska koort
soola-pipart

Hõõru kanakoibi soola-pipraga ja pruunista ahjupotis veidikeses õlis. Lisa juurde puhastatud ja tükeldatud sibul, porgandid ja veidi hiljem küüslauk. Pruunista. Lisa pooleks või sektoriteks lõigatud kartulid ning maitseained – pipraterad, loorberileht, petersell, tüümian. Lahusta sinepi kuumas kanapuljongis, vala ahjupotti. Lisa paar törtsu konjakit. Hauta 200-kraadises ahjus ahjupotis 30 minutit või kuni köögiviljad on pehmed.
Kastme jaoks vala ahjupotist vedelik pannile, keeda kõrgel kuumusel kuni pool vedelikust on kokku keenud. Lisa rõõsk koor ja kuumuta uuesti keemiseni. Vajadusel maitsesta soola-pipraga. Vala kaste tagasi ahjupotti või serveeri eraldi roa kõrvale.6 thoughts on “Sinepine kanapada köögiviljadega”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga