Kana karamellistatud punase sibula kastmes

Sibul on üks neist toiduainetest, mis PEAB mul kodus olemas olema. Mitte, et ma suur sibulasõber oleksin, aga ikka väga paljude toitude sisse ma sibulat kasutan – kastmed, supid, risoto – kõik saavad mõnusa meki hautatud sibulast. Siinkohal olgu mainitud ka üks minu lemmik tomati-sibulasupp ning hiljuti palju kiitust saanud sibula-kodujuustupirukas.

Vaata veel maitsvaid ideid sibulatoitude valmistamiseks Nami-Nami kooskokkamiselt.

Kana karamellistatud punase sibula kastmes

4 suurt kanakoiba
4-5 suurt punast sibulat
2 küüslauguküünt
0,75 dl palsamiäädikat
2 sl sidrunimahla
4 sl muscavado suhkrut
soola-pipart

Poolita puhastatud sibulad ja viiluta. Pane sibulaviilud koos purustatud küüslauguküünte, palsamiäädika, sidrunimahla ja suhkruga kilekotti. Raputa korralikult segi ja jäta 1 tunniks marineeruma.
Hõõru kanakoivad soola ja pipraga. Kuumuta pannil õli ja pruunista kanakoivad mõlemalt poolt ning tõsta ahjuvormi. Vala marineeritud sibulad koos marinaadiga pannile ja kuumuta pehmenemiseni. Tõsta sibulad kanakoibade peale ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit või kuni kana on küps.1 thought on “Kana karamellistatud punase sibula kastmes”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga