Martsipanitäidisega ahjuõunad
Soovitan täidise jaoks uuristada õunte sisse üsna suured augud, sest puuvilja-martsipanitäidis on tõeline maiuspala. Serveeri külma vaniljejäätise või -kastmega.
Martsipanitäidisega ahjuõunad
4 sööjale
4 suuremat õuna
50 g martsipani
3 sl kuivatatud jõhvikaid või kirsse
4 kuivatatud viigimarja
3-5 sl rõõska koort
india pähkleid
Eemalda õuna südamik ja uurista täidise jaoks auk, nii et õuna põhi jääks terveks.
Täidise jaoks riivi martsipan. Haki kuivatatud marjad väiksemateks tükkideks ja sega riivitud martsipaniga. Lisa juurde veidi rõõska koort ja sega kuni moodustub ühtlane mass. Tõsta segu iga õuna süvendisse ja puista peale india pähkleid.
Lao õunad ahjuvormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit, vajadusel kata pealt fooliumiga.
Serveeri kohe jäätise või vaniljekastmega.