Õlles hautatud kapsad

Poeriiulitel on saadaval mitut sorti kapsaid, millest minulgi oma lemmikud, kuid jõuluõhtuks teeme hapukapsa ikka ise – isetehtut ei kaalu üle ükski poekaup.
Viimastel aastatel olen kapsaid keetnud õunamahlas ja tumedas õlles.  Õlles hautatud kapsad saavad parajalt magushapud, jõhvikad on sees pigem silmailuks.

Õlles hautatud kapsad

50 g võid
1 kg hapukapsast
100 g fariinisuhkrut
1-2 tl soola
3 dl tumedat õlut (porterit)
3 dl kodust õunamahla
2 sl köömneid
peotäis jõhvikaid

Kuumuta potis või, lisa hapukapsad. Sega juurde fariinisuhkur, soola, õlu, õunamahl ja köömned. Hauta tasasel tulel 1-2 tundi kuni kapsad on pehmed. Kaunista jõhvikatega.

Retsept: Nami-Nami



2 thoughts on “Õlles hautatud kapsad”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga