Õlles hautatud kapsad
Poeriiulitel on saadaval mitut sorti kapsaid, millest minulgi oma lemmikud, kuid jõuluõhtuks teeme hapukapsa ikka ise – isetehtut ei kaalu üle ükski poekaup.
Viimastel aastatel olen kapsaid keetnud õunamahlas ja tumedas õlles. Õlles hautatud kapsad saavad parajalt magushapud, jõhvikad on sees pigem silmailuks.
Viimastel aastatel olen kapsaid keetnud õunamahlas ja tumedas õlles. Õlles hautatud kapsad saavad parajalt magushapud, jõhvikad on sees pigem silmailuks.
Õlles hautatud kapsad
50 g võid
1 kg hapukapsast
100 g fariinisuhkrut
1-2 tl soola
3 dl tumedat õlut (porterit)
3 dl kodust õunamahla
2 sl köömneid
peotäis jõhvikaid
Kuumuta potis või, lisa hapukapsad. Sega juurde fariinisuhkur, soola, õlu, õunamahl ja köömned. Hauta tasasel tulel 1-2 tundi kuni kapsad on pehmed. Kaunista jõhvikatega.
Retsept: Nami-Nami
Oii, ma olen tänavu juba 2 x neid kapsaid teinud, tõeliselt mõnusad!
Peaksin vist samuti jõhvikaid silmailuks lisama 😉
Meile ka väga meeldivad ja kapsakausi peale puistatud jõhvikad muudavad roa tõeliselt kauniks 😉