Kodumaiset rabarberit tuleb veel veidi oodata, küll aga saab värsket rabarberit juba kaubandusest. Ausalt öeldes pole ma ise välismaist rabarberit kunagi ostnud ega tea selle maitset – mulle tundub kuidagi tobe osta midagi, mis meil oma aias kohe-kohe valmib. Sama lugu on maasikatega, ka need plastkarpidesse pakitud marjad jäävad minust poelettidele.
Keeksi tegemisel võib muidugi ära tarbida ka hoolega sügavkülma varutud rabarberitagavara. Sellisel juhul tuleks külmutatud rabarber segada supilusikatäie tärklisega, et vältida liigset vedelikku.
Siin üks rabarberikeeksi retsept eelmisest hooajast – kohev ja kaneelirikas mahlane rabarberikeeks.
Kohev kaneeline rabarberikeeks
200 g võid
3 dl suhkrut
3 muna
3 dl jahu
1 dl maisitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
250 g hapukoort
2 tl kaneeli
200 g tükeldatud rabarberit
Vahusta toesoe või suhkruga kohevaks. Lisa ühekaupa juurde munad samal ajal vahustamist jätkates. Sega omavahel jahu, tärklis, küpsetuspulber ja sooda. Sõelu kuivained munavahu hulka, sega ettevaatlikult. Lisa taignale hapukoor, tükeldatud rabarber ja kaneel. Sega ettevaatlikult ühtlaseks. Vala tainas ettevalmistatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 190 kraadises ahjus 1 tund või kuni keeks on küps. Kontrolli küpsust tikuga.
Muidu hea, aga rabarberit panin u 350 gr (oleks võinud veel rohkem panna) ja kaneeli oli liiast, järgmisel korral panen 1 tl.
Väga mahlane ja maitsev keeks, kiidan! Rabarberit jah vôib julgelt rohkem panna.