Spinatirisoto mündi ja roheliste hernestega

Avastades, et minu söögitegemine keerleb kümnekonna sissetöötatud retsepti ümber, otsustasin teadlikult hakata proovima ja katsetama uusi retsepte.
Esiteks jäi näppu viimane Oma Maitse number, kus mitu risotoretsepti. Esiteks ei olnud ma risotot ammu teinud ja kui, siis harjumustest tegin ikka kõige tavalisemat risotot parmesaniga. Otsustasin proovida midagi teistsugust. Spinati ja hernestega risoto sai kevadiselt roheline, kerge mündiõhatusega.


Spinatirisoto mündi ja roheliste hernestega

1 sibul
250 g risotoriisi
1 dl kuiva valget veini
1 l kuuma köögiviljapuljongit
2 külmutatud spinatikuubikut
100 g külmutatud herneid
peotäis värsket münti
serveerimiseks parmesani

Haki sibul ja hauta väheses õlis klaasjaks. Lisa riis, kuumuta mõni minut. Lisa valge vein ja kuumuta aurustumiseni. Lisa spinatikuubikud ja kulbitäie kaupa kuuma puljongit, lastes iga kord puljongil imenduda. Jätka tasasel tulel keetmist kuni riis on pehme. Viimasena lisa herned ja hakitud münt. Serveerimisel puista peale parmesani.





Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga