Kanahautis mee ja sinepiga

Viimasest Oma Maitsest jäi silma ahvatlev küülikuhautis. Kui retseptis sisaldub mett ja sinepit, olen mina müüdud. 
Parajasti leidus kapis broilerikintsuliha, seega tegin retseptis mõned muudatused ja tõstsin hautise ahju. Hautis sai imehea – liha oli pehme ja suussulav, kaste mõnusalt rammus. Lõpuks sai taldrik ka veel saiatükiga puhtaks limpsitud 🙂

Kanahautis mee ja sinepiga

6 tk broilerikintsuliha
õli praadimiseks
3-4 küüslauguküünt
50 g võid

KASTE:
5 dl kuuma kanapuljongit
peotäis hakitud värsket salveid
3-4 sl Dijoni sinepit
2-3 sl mett
2 sl veiniäädikat
soola ja pipart
200 ml rõõska koort

Sega kausis kõik kastmeained, va rõõsk koor.
Maitsesta kanatükid soola ja pipraga. Kuumuta pannil õli ja pruunista kanatükke igast küljest. Tõsta kanatükid ahjupotti. Lisa pannile õli ja hauta küüslauk pehmeks.
Pane küüslauk potti kanatükkide juurde. Kalla peale sinepikaste. Aseta kanale võitükid. Küpseta 200-kraadises ahjus 1 tund. Poole peal keera kanatükid mõneks ajaks ka teise poolega kastme sisse küpsema.
Kui roog on küpsenud, tõsta kanatükid kastmest välja. Nõruta kaste ja kalla potti. Lisa rõõsk koor ja kuumuta keemiseni. Tõsta kanatükid serveerimiskaussi ja vala peale kaste. Serveeri.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga