Krõbedad keefiritaignast ülepannikoogid

Krõbedad ülepannikoogid kuuluvad meie pere nädalavahetuse traditsioonide hulka. Viimastel aastatel olen enda jaoks leidnud just selle õige retsepti, mis on kujunenud meie lemmikuks. Parima taigna valmistamiseks on vaja keefiri (enam-vähem ajab asja ära ka hapukoor) ja kui tahta eriti krõbedate servadega pannkooke, siis lisa taignasse gaseeritud vett. Just-just! Õhukeste krõbedate pannookide valmistamiseks sega taignasse mullivett ja valmista üsna vedel tainas.
Kui eelistad paksemaid ja kohevamaid pannkooke, valmista paksem tainas. Mõnikord asendan nisujahu osaliselt või täielikult muude jahudega, näiteks täistera nisujahuga või odrajahuga, siis on tulemus teralisem ja nö maalähedasem.

KRÕBEDAD KEEFIRITAIGNAST ÜLEPANNIKOOGID

4 muna
1 sl suhkrut
näpuotsatäis soola
3 dl jahu
2 dl keefiri
2 dl (gaseeritud) vett

Klopi munad koos suhkru ja soolaga kahvli abil lahti. Lisa pool jahust, sega ühtlaseks taignaks. Vala juurde keefir ja ülejäänud jahu. Sega ühtlaseks ja jäta 20 minutiks seisma. Lisa (gaseeritud) vesi kuni saad vedelemapoolse taigna. Kuumuta pannil veidi õli, tõsta kulbitäis tainast kuumale pannile ja küpseta krõbedad pannkoogid.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga