Odrajahust piparkoogid

Kohe-kohe on käes teine advent. Lisaks sellele, et süüdatakse teine advendiküünal, sätitakse üles jõulukaunistused, seostub advent mulle alati piparkookide küpsetamisega. Vahva on ju koos perega võtta vabalt aega koosveetmiseks ja millegi toreda tegemiseks, milleks argiõhtul aega napib.

Kel on tavalisest piparkoogitaignast juba isu täis, soovitan proovida odrajahust piparkoogitaigna valmistamist. Piprakoogitaigna valmistamine on tõesti lihtne ja võtab vast veerand tundi aega. Odrajahust piparkoogid jäävad sõmeramad ja maalähedamase maitsega kui nisujahust taignast. Meie pere uued lemmikud!

ODRAJAHUST PIPARKOOGID

250 g tumedat suhkrusiirupit
100 g suhkrut
2 sl jahvatatud kaneeli
1 sl jahvatatud kardemoni
1 tl jahvatatud nelki
1,5 tl jahvatatud ingveri
250 g võid
2 muna
450 g odrajahu
150 g nisujahu
1,5 tl söögisoodat

Kuumuta potis suhkrusiirup keemiseni, lisa suhkur ja maitseained. Tõsta pott tulelt, sega juurde tükeldatud või. Lase taignal veidi jahtuda, pidevalt segades lisa ühekaupa munad. Sega omavahel odrajahu, nisujahu ja söögisooda, sega kahes jaos taigna hulka. Sega tainas ühtlaseks. Paki toidukilesse ja tõsta ööpäevaks külmkappi maitsestuma.
Rulli tainas laiali, lõika välja piparkoogid. Tõsta piparkoogid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 5-6 minutit.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga