Apelsini-kookoskeeks kookoskreemiga

Hetkel on muidugi kõige populaarsemad retseptid, mida panna vabariigi aastapäeval lauale (vaata neid retsepte siit), jagan üht maitsvat keeksi retsepti. Mahedale apelsinikeeksile annavad tekstuuri kookoshelbed, peal on eksootiline kookospiimast valmistatud kreem. Tõeline kookosesõbra maiuspala!

APELSINI-KOOKOSKEEKS KOOKOSKREEMIGA

3 muna
1,5 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl nisujahu
1 dl rapsiõli
1 apelsini mahl ja riivitud koor
100 g kookoshelbeid

Kookoskreem:
400 m kookospiima
1 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

peale 1 sl kookoshelbeid

Vahusta munad suhkruga. Sõelu juurde omavahel segatud küpsetuspulber ja jahu. Lisa õli, apelsinimahl ja koor ning kookoshelbed. Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit. Lase keeksil mõni minut vormis jahtuda ja seejärel kummuta alusele. Lase täielikult jahtuda.
Kreemi jaoks tõsta kookospiima pakk paariks tunniks külmkappi. Ava pakk ettevaatlikult (ära raputa!) ja eralda purgist paks kookoskreem (vesi vala ära). Vahusta kookoskreem suhkru ja vaniljesuhkruga kohevaks. Määri kreem keeksile, puista peale kookoshelbeid. Serveeri kohe.Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga