Apelsini-kookoskeeks kookoskreemiga
APELSINI-KOOKOSKEEKS KOOKOSKREEMIGA
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl nisujahu
1 dl rapsiõli
1 apelsini mahl ja riivitud koor
100 g kookoshelbeid
Kookoskreem:
400 m kookospiima
1 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
peale 1 sl kookoshelbeid
Vahusta munad suhkruga. Sõelu juurde omavahel segatud küpsetuspulber ja jahu. Lisa õli, apelsinimahl ja koor ning kookoshelbed. Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit. Lase keeksil mõni minut vormis jahtuda ja seejärel kummuta alusele. Lase täielikult jahtuda.
Kreemi jaoks tõsta kookospiima pakk paariks tunniks külmkappi. Ava pakk ettevaatlikult (ära raputa!) ja eralda purgist paks kookoskreem (vesi vala ära). Vahusta kookoskreem suhkru ja vaniljesuhkruga kohevaks. Määri kreem keeksile, puista peale kookoshelbeid. Serveeri kohe.