TRIIBULINE KÕRVITSAKEEKS

Kui juba kõrvits on lahti lõigatud, siis tuleb sellest üsna mitu toitu teha, näiteks teha kõrvitsarisotot, kõrvitsasuppi, kõrvitsaküpsiseid. Kui kohe ei jaksa kõike ära tarbida, siis lõikan kõrvitsast sektorid, röstin ahjus ära ja panen saadud kõrvitsapüree sügavkülma, kust on hea sobiv kogus võtta. Potis veega keetes jääb püree vesine ja maitsetu, seetõttu eelistangi kõrvitsat ahjus röstida.

Selles keeksis kasutasin justnimelt sügavkülma pandud muskaatkõrvitsapüreed. Keeksis on kõrvitsa maitse selgelt tunda, aga mitte häiriv – pigem mõnusalt mahe keeks. Osa tainast segasin kakaoga, et moodustuks teistvärvi tainas ja keeks näeks toredalt triibuline välja.

TRIIBULINE KÕRVITSAKEEKS

3 muna
2 dl suhkrut
250 g (muskaat)kõrvitsapüreed
1 dl rapsiõli
3 dl speltajahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
2 sl kakaopulbrit

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa kõrvitsapüree ja õli. Sega teises kausis jahu, küpsetuspulber ja näpuotsatäis soola ning sega kuivained taigna hulka. Tõsta 1/3 taignast teise kaussi ja sega hulka kakaopulber. Vala pool kollasest tainast võitatud keeksivormi, selle peale pruun tainas ja viimasena ülejäänud kollane tainas. Sega vormi kallatud tainas kahvliga õrnalt läbi. Küpseta 170-kraadises ahjus 45 minutit (küpsust kontolli torgates puutiku keeksi sisse – kui tikk jääb puhtaks on keeks küpsenud). Võta keeks ahjust, lase 10 minutit jahtuda ja kummuta seejärel taldrikule. Soovi korral puista peale tuhksuhkrut.Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga