Banaanikeeks
Nisujahu olen suuresti asendanud odrajahuga ja magustajana kasutan pruuni suhkrut. Kakaopulbri lisamine on vastavalt soovile, see annab keeksile “šokolaadihõngu”. Ilma kakaota tuleb keeks lihtsalt heledam ja kakao asemel võib lisada hoopis kaneeli. Lisanditena võib taignasse segada ka hakitud šokolaadi, pähkleid või seemneid.
BANAANIKEEKS
3 küpset banaani
1 muna
100 g kreeka jogurtit või hapukoort
2,5 dl nisujahu
1,5 dl odrajahu
1 sl kakaod
1 tl soodat
1 dl pruuni suhkrut
näpuotsatäis soola
3 sl rapsiõli
Lõika 1 banaan pikuti pooleks, jättes ühe poole kaunistamiseks. Püreesta ülejäänud 2,5 banaani, jogurt ja muna. Sega omavahel kuivained. Lisa banaanipüree kuivainetele, seejärel sega hulka rapisõli. Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi. Aseta taigna peale pikuti pooleks lõigatud banaan. Küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit. Ahjus võttes lase keeksil 10 minutit jahtuda, seejärel kummuta vormist välja.
Väga maitsev. Terve keeks läks kirraga söögiks. Isegi mu poja kiitis, kes alguses ütles et tema küll banaani keeksi ei söö. Aitäh retsepti eest.
Banaanikeeks on ka meie laste suur lemmik ja viimati söödi ahjusoe keeks nii ruttu ära, et hea kui ma endale tükikese sain lõigata 🙂