Grillitud lameleib juustukreemi ja kevadrohelisega
Kui liha ja šašlõkk enam ei isuta, valmista grillil mõnus suupisteleib ehk lameleib. Lameleiva valmistamiseks tuleb vaid tainas, mis seekord on tehtud odrajahust, kokku segada ja mõnusalt krõbedaks grillida, sealjuures võid kõik toimingud õues ära teha, sest leivategu on tõesti lihtne.
Peale võid panna oma äranägemise järgi kõike, mis meeldib ja mida aiast või loodusest parasjagu saada on – varakevadisel ajal noored naadi ja võilillelehed, redis, tomatid, jaanipäeva paiku hoopis basiilikulehed, esimesed maitseküllased tomatid ja parmesanijuust.
Kõrvale naudi külma jooki ja tunne elust mõnu!
Grillitud lameleib juustukreemi ja kevadrohelisega
Tainas:
130 g odrajahu
0,5tl soodat
0,5 tl soola
200 g hapukoort
30 g sulatatud võid
Kreem:
100 g maitserohelisega toorjuustu
50 g sulatatud juustu
näpuotsatäis soola
Peale:
peotäis noori naadilehti ja võilillelehti
4 kirsstomatit
4 redist
parmesani juustu
värskelt jahvatatud musta pipart
Sega odrajahu, sooda ja sool. Lisa hapukoor ja sulatatud või ning sega tainas ühtaseks. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud grillplaadile. Grilli keskmisel kuumusel 15 minutit kuni lameleib on servadest krõbe.
Samal ajal vahusta toorjuust ja sulatatud juust ühtaseks kreemiks. Maitsesta soolaga. Loputa naadilehed ja võilillelehed voolava vee all, kuivata. Poolita kirss-tomatid ja viiluta redised õhukeselt.
Määri kreem kuumale või jahtunud lameleivale. Puista peale kirss-tomatid, redised, naadilehed. Riivi peale juust ja jahvata musta pipart. Serveeri.
Retsept valmis koostöös Synnove Finden Eestiga