Krõbe granola seemnete ja pähklitega

Tööpäevade hommikutel on meie pere lemmik hommikusöök müsli ja juba ammu-ammu teen ma hommikumüsli ise. Lapsed sööksid muidugi igal hommikul pannkooke, aga nendest saadav energia kogus ei taga täiskõhtu eriti pikaks ajaks, seetõttu on meil tõhusaks toiduks kujunenud müsli.

Krõbe Granola seemnete ja pähklitega. Foto ja retsept Liisi Laanemäe

Kui täpsem olla, siis röstitud müsli õige nimetus on granola. Valmistamine on väga lihtne ja üldiselt teen pühapäeviti nädalajagu granolat valmis, et kiirel hommikul saaks mõne minutiga söögi lauale. Granola põhjaks on täisterakaerahelbed, lisandid võib igaüks valida vastavalt oma soovile. Meile eelistame pähkleid ja seemneid kuivatatud puuviljadele. Röstida pigem madalal kuumusel, kõrgel temperatuuril võib segu kergesti kõrbema minna ja segu ei saa nii krõbe. Magustajaks kasutan mett, lisades selle kuumale müslile kohe pärast ahjust võtmist – ehk säilivad nii mee kasulikud omadused paremini kui ahjus kuumutades. Seejärel lasta segul jahtuda, segades paar korda läbi, muidu kipub granola üheks suureks tükiks kuivama. Granola säilib õhukindlas purgis kenasti nädalajagu – ega kauemaks ei jagugi 🙂

Mõnusat kokkamist!

Krõbe granola seemnete ja pähklitega

Ingredients
  

  • 300 g täisterakaerahelbeid
  • 3 spl kanepiseemneid
  • 1 spl linaseemneid
  • 1 spl chia-seemneid
  • peotäis erinevaid pähkleid
  • 1 spl õietolmu
  • 2-3 spl taimeõli
  • 2-3 spl vedelat mett

Instructions
 

  • Vala kõik kuivained suurele ahjuplaadile. Nirista peale õli, sega läbi. Rösti 160-kraadises ahjus 40 minutit või kuni granola on mõnusalt pruun, aeg-ajalt granolat segades. Tõsta granola ahjust, nirista peale vedelat mett, sega korralikult läbi ja lase jahtuda, sega vahepeal paar korda veel läbi. Säilita õhukindlas karbis.
Krõbe Granola seemnete ja pähklitega. Foto ja retsept Liisi Laanemäe


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating