Toitev kinoakauss tulise vorstiga
See kauss sobib nii toekaks hommikusöögiks kui toitvaks lõunasöögiks kui õhtusöögiks. Koostisosad on lihtsad ja selle valmistamine ei käi kellegi üle jõu.
Väga hästi sobib kausi “põhjana” kasutada eelmisel päeval valmiskeedetud kinoad või asendada see kiudainerikka pruuni riisiga.
Poes kaupa valides eelistan alati kodumaist tootjat ja siinkohal on üks minu lemmikuid kodumaine sealihatootja Frank Kutter. Ka selles retseptis on kasutatud FK sardelle. Vorstiviilude tulisust saab igaüks endale sobivalt timmida, kellele meeldib vürtsikam, võib lisada tšillit, kes eelistab mahedamat toitu, siis tuleks tšilli välja jätta.
Toitev kinoakauss tulise vorstiga
Ingredients
Vürtsikad vorstid:
- 2 tk sardelli vm vorsti
- 1 tk paprika
- jupp punast tšillit (soovi korral)
- soola
- musta pipart
- suitsupaprika pulbrit
- Tabasco kastet
Ülejäänud komponendid:
- 100 g kinoad
- 1 tk muna
- 1 tk tomat
- 1 tk kurk
- peotäis salatilehti
- veidi oliivõli
- 1 spl meelepäraseid seemneid
- värsket peterselli
Instructions
- Loputa kinoaterasid jooksva vee all. Pane koos veega potti ja keeda 15 min kuni kinoa on valmis. Maitsesta soolaga.Viiluta vorstid ja tükelda paprika, soovi korral tšilli. Kuumuta pannil õli. Prae vorstiviilud, paprika ja tšilli. Maitsesta soola, pipra, paprikapulbri ja Tabasco kastmega. Tõsta kõrvale.Kuumuta pannil õli ja prae muna. Maitsesta soola ja pipraga.Tükelda kurk ja tomat.Tõsta kausi põhja keedetud kinoa. Aseta peale ülejäänud komponendid. Nirista tomatile-kurgile-salatile peale veidi oliivõli ja maitsesta soola-pipraga. Puista peale meelepäraseid seemneid ja värskeid petersellilehti.
Postitus valmis koostöös kodumaise sealihatootjaga Frank Kutter, kes varustas mind rikkaliku tootevalikuga.