Kreemjas seenesupp Pecorino juustuga

Seenesupp on küll selline asi, mida ma kahjuks teen ainult umbes-täpselt üks kord aastas, sest paraku olen kodus ainus, kes sellist hõrgutist oskab hinnata :).Sedapuhku aga sattus metsas seenekorvi paras kogus puravikke ja kuuseriisikaid ning supitegu sai ette võetud.

Seenesupi jaoks on kõige mugavam kasutada metsaseeni, mis ei vaja kupatamist, nt puravikke, kuuseriisikaid. Prae seened läbi ja lisa maitseks aromaatset salveid (superhea maitse!) ja hõrku pecorino juustu ning keeda supiks. Tummisuse andmiseks lisasin supile veidi kartulit. Surista supp püreeks ning serveeri krõbeda saia ja ohtra pecorinoga!

Pecorino on traditsiooniline lambapiima juust, mida valmistatakse Sardiinias. Pecorino juustul on suurepärane tugev ja soolakas maitse. Mina kasutasin supis Pinna riivitud juustu Gran Pecorino, mis on mugavas taassuletavas pakendis ja koheselt valmis kasutamiseks.

Seenesupp sobib ideaalselt kergeks ja maitsvaks lõuna- või õhtusöögiks.

KREEMJAS SEENESUPP PECORINO JUUSTUGA

Kogus: 4 sööjale 

Valmistamine: keskmise raskusega 

Aeg: 30 minutit 

500 g metsaseeni (puravikke, kuuseriisikad või teisi kupatamist mittevajavaid metsaseeni) 

2 sl võid 

1 sibul 

1 dl kuiva valget veini 

3-4 salveilehte 

1 kartul 

500 ml aedviljapuljongit 

2 sl riivitud pecorino juustu GRAN PECORINO + 4 sl serveerimiseks 

Soola ja musta pipart 

Puhasta ja tükelda seened. Kuumuta potis või, lisa hakitud sibul, hauta paar minutit. Lisa seened ja lase kergelt karamellistuda. Lisa juurde vein ja kuumuta kuni vein on peaaegu aurustunud. Lisa salvei ja tükeldatud kartul, kuumuta kergelt läbi. Lisa puljong ja keeda tasasel tulel 20 minutit kuni seened ning kartul on pehmed.  

Püreesta supp saumikseriga. Lisa 2 sl juustu, maitsesta soola ja pipraga, kontrolli maitsestust. Serveerimisel puista supile pecorino juustu. 

seenesupp-pecorino

Retsept valmis koostöös: Synnove Finden Eesti

Vaata veel seenetoitude retsept SIIT



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga