Kohupiimaküpsised
Kohupiimataignast valmistatud küpsised mõnusad pehmed ja pealt krõbeda kaneeli-suhkrukattega. Taigna võib juba varakult valmis teha ja külmkapis hoida. Eriti maitsvad on küpsised soojalt ahjust võetuna, aga midagi ei juhtu küpsistega ka järgmisel päeval kui neid hoida õhukindlas karbis.
Vaata ka soolaste kohupiimaküpsiste retsepti.
KOHUPIIMAKÜPSISED
2 ahjuplaaditäit küpsiseid
3 dl jahu
0,25 tl soola
0,5 tl soodat
1 dl suhkrut
250 g kohupiima
200 g pehmet võid
1 muna
Kaneelisuhkur:
3-4 sl suhkrut
3-4 sl suhkrut
1 tl kaneeli
Sega omavahel jahu, sool ja sooda. Lisa suhkur, kohupiim ja pehme või. Sega ühtlaseks taignaks. Tõsta tainas tunniks ajaks külmkappi tahenema.
Rulli taigen kergelt jahusel laual laiali. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja puista üle kaneeli-suhkruga. Lõika klaasi abil ringideks. Keera ring keskelt pooleks nii, et kaneeline pool jääks väljapoole ja seejärel veelkord pooleks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.