Kõrvitsa-kruubipada
Külmal ajal on igasugused pajaroad igati omal kohal. Köögivilja hautistega tuleb olla ettevaatlik, et köögivilja üle ei küpsetaks, vaid need jääks piisavalt kõvaks, vastasel juhul on tulemuseks sodine puder.
Seekord lisasin kruubipudrule kõrvitsat ja rammusat hapukoort. Kasutasin 30% Smetana hapukoort. Et pajarooga rohkem kõrvitsat ära peita, siis osa kõrvitsat tükeldasin ja teise osa riivisin jämeda riiviga.
Kõrvitsa-kruubipada
1 sibul
500 g puhastatud muskaatkõrvitsat
2 dl pestud odrakruupe
1 l köögiviljapuljongit
150 g Smetana hapukoort
soola
musta pipart
Haki sibul ja hauta potis madalal kuumusel õlis pehmeks. Lisa pestud odrakruubid ja köögiviljapuljong. Keeda vaiksel tulel 30 minutit või kuni kruubid on poolpehmed. Lisa tükeldatud kõrvits ja lase madalal kuumusel keeda kuni kõrvits ja kruubid on pehmed. Sega juurde hapukoor, maitsesta soola-pipraga.