Marineeritud praeliha
Juba lapsena maitsesid mulle väga lihaga koos marineeritud porgandid ja sibulad, seega lisan neid ka nüüd alati topeltkoguse. Marinaadi teen üsna tugeva, esialgu mekkides isegi veidi liialt soolakas-äädikane, aga tulemus on seda maitsekam.
Marineeritud liha säilib külmkapis kuni nädala.
Marineeritud praeliha
500 g seakarbonaadi
2 dl jahu
soola-pipart
3 muna
praadimiseks õli
2 sibulat
2 porgandit
1,5 l vett
10 tera musta pipart
3 loorberilehte
3,5 sl soola
3 sl suhkrut
4 sl äädikat
Lõika karbonaad umbes 1 cm paksusteks viiludeks, tao lihahaamriga õhukeseks ja lõika suupärasteks tükkideks. Maitsesta jahu soola-pipraga, klopi lahti munad. Kasta lihatükke kõigepealt jahusse, seejärel munasse. Prae lihatükke mõlemalt poolt ja jäta jahtuma.
Marinaadi jaoks viiluta sibulad ja porgandid. Aja potis vesi keema, lisa pipraterad, loorberilehed, suhkur-sool ning viilutatud sibul ja porgand. Keeda kuni porgand on parajalt krõmps. Tõsta pott tulelt, maitsesta äädikaga, et marinaad jääks piisavalt kange ja lase marinaadil jahtuda.
Lao praetud lihad kaussi, vala peale jahtunud marinaad ja jäta vähemalt ööpäevaks külma maitsestuma.
Algretsept: Nami-Nami
Oi, mulle tuli praegu SELLINE marineeritud praeliha isu peale 🙂
Mul liha ja marinaad jahtuvad .. njämm 🙂
Tahan ka seda teha! 🙂 Ruttu poodi…