Kodused lihapirukad
Lihapirukad
umbes 35 tükki
Tainas:
50 g presspärmi
0,5 dl käesooja vett
100 g sulatatud võid
3 dl toasooja piima
1 tl soola
500-600 g nisujahu
Täidis:
60 g suitsuvorsti või 100 g suitsupeekonit
120 g hakkliha
100 g keedetud riisi
2 keedetud muna
2 sl röstitud sibulahelbeid
200 g hapukoort
soola-pipart
Taigna jaoks lahusta pärm käesoojas vees. Lisa juurde sulatatud või ja piima segu. Maitsesta soolaga. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida kuni tainas on kahekordne.
Täidise jaoks keeda hakkliha kuni see omandab halli värvuse, kurna. Prae kergelt läbi hakitud suitsuvorst või -peekon. Sega omavahel hakkliha, praetud suitsuvorst või -peekon, keedetud riis, hakitud keedetud munad, sibulahelbed ja hapukoor. Maitsesta soola-pipraga.
Sõtku pärmitainas jahusel laual kergelt läbi ja rulli õhukeseks. Aseta tainale 1 teelusika jagu täidist, keera peale teine taignaserv, vajuta sõrmedega kinni ja lõika klaasi serva abil välja. Aseta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 220 kraadises ahjus 10-15 minutit kuni pirukad on pealt kuldsed.
Lihapirukas läheks küll praegu kuuma puljongiga kaubaks! Aga ise ei viitsi küll lillegi liigutada 🙂 Sa nii tegus veel, uusi postitusi muudkui tuleb ja tuleb… Kõht ei jää köögis ette?
No sööma peab ka nüüd ju kahe eest 😀
Kõhuga olen tegelikult täitsa ära harjunud, ainult põll peab küll koguaeg ees olema, muidu võib hiljem menüü kõhu pealt üles lugeda 🙂
Teen just su retsepti järgi lihapirukaid 🙂
Nüüd õhtul ajasid ka mulle pirukaisu peale, Liisbet! Anna siis ikka teada, kuidas välja tuli.
Ka mina teen just, loodan, et tulevad imehead. 🙂
Eeldan, et vormitud pirukad peavad enne ahjupanemist ka plaadil 10-15 min. kerkima?
Võib jätta enne ahjupanekut kerkima, kuid mina seda pole teinud. Pirukate vormimisega läheb ka veidi aega, seega enamus pirukad kerkivad sel ajal.
Aitäh Liisi hea retsepti eest! Väga maitsvad pirukad tulid. Õhukese tainaga ja seest mahlased. Osa pirukaid tegin hapukapsaga.
Tore kuulda, Anastassia! Hapukapsaga lihapirukaid ei ole varem teinud, aga kõlab põnevalt. Täidis jääb kindlasti mahlane.
Tegin neid oma lastele ja lastelastele. Mulle tuli vana hea lihapiruka maitse meelde. Kõik sõid vaikides nohisedes, ma arvasin, et ei maitse, kuid nad ei olnud nii häid päris pirukaid ennem saanud. Suu oli kogu aeg täis, ei olnud aega kiita. Tänud retsepti eest!:)
Nii vahva, Mann! Ma pole ise ammu juba lihapirukaid valmistanud, aga nüüd ajasid küll isu peale. 🙂
Teie retsep on üsna vana aga just see, mida ma otsinud olen. Ainuke pärmitaigen, mis on 100% õnnestunud!
Suured tänud!