Lõuna-Eesti maitsed pealinnas
Hiljuti oli meil, Tartu toidublogijatel, au saada osa roogadest, mis lähevad 9. novembril pealinna Lõuna-Eestit esindama. Oma hõrgutisi pakuvad Vilde, Werner, Truffe, Dorpat, Crepp.
Ja hõrgutised ei ole antud kontekstis ülepaisutatud sõna, sest toidud on tõesti väga-väga huvitavad – minu oli jaoks palju uusi maitseid ja kooslusi. Suitsutatud lambaliha supp viis lausa keele alla ja astelpaju-vaniljekreemi valmistamise saladuse pean kindlasti ka ise teada saama. Seega soovitan huvilistel kindlasti kohale minna ja kõik see isuäratav järgi proovida.
Menüüs on:
Ürdisoola veisevälisfilee torbikkukeseene ja Forte juustu julienne, sõstra-palsamiäädikakastme ja sinepi-tillikastmega
Vein: Open Now Rouge 2008 AC Minervois, Domaine de Chamans
Ahto Kikas (Dorpat)
Ahto Kikas (Dorpat)
Mee ja musta leiva koorikuga ahvenafilee herne-kartulipüree, sügisese aedviljasalsa ning tilliõliga
Vein: Sylvaner Les Princes Abbés 2008 AC Alsace, Domaines Schlumberger
Priit Palk (Kohvik Crepp)
Priit Palk (Kohvik Crepp)
Tummine suitsutatud lambaliha supp jäise köömne-ürdinapsuga
Joel Ostrat & Jorma Riivald (Truffe)
Röstitud vutt magusa kartuli, vutimuna-brioche`, tüümianikastme ja metsasaadustega (jõhvikad, mandlid, kadakamarjad, võrsed ja marineeritud kurgid)
Vein: Zweigelt 2007 Burgenland , Höpler
Nico Lontras (Vilde)
Nico Lontras (Vilde)
Sügisõuna ja Lõuna-Eesti kitsejuustu küpsetis astelpaju-vaniljekreemiga
Vein: Beerenauslese Burgenland, Höpler
Õie Pritson & Joel Ostrat ( Kohvik Werner)
Õie Pritson & Joel Ostrat ( Kohvik Werner)
9. novembril kell 19.00 Tallinnas restoranis Senso. Täpsem info siit
.