Riivõunakeeks
Nädalavahetusel valmis maal esimesed 60 liitrit õunamahla. Õunu korjasime ainult puude alt maast, mistõttu enamus saaki jäi veel paariks nädalaks valmima. Mahlategu käib meil ikka vana purustaja ja pressiga. Mässamist on, aga tulemus on seda väärt. Talvel pole kodutehtud õunamahlast paremat.
Riivõunakeeks on väga maitsev ja mahlane küpsetis, mis valmib peamiselt vaid riivimise ja kokkusegamise vaevaga. Ideaalne pühapäevasele lõunalauale koos pastelset tooni astrite ja kannu värske õunamahlaga.
Riivõunakeeks
3 muna
3 dl suhkrut
4-5 õuna
2 dl piima
50 g sulatatud võid
6 dl jahu
näpuotsatäis soola
1 tl vanillsuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa munavahule jämeda riiviga riivitud õunad, piim, sulatatud või ja omavahel segatud kuivained. Vala segu võitatud keeksivormi ja küpseta 175 kraadi juures 45 minutit. Keeks on küps kui keeski sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Küpsenud keeksil lase vormis seista 15 minutit ja seejärel kummuta restile jahtuma.
Paistab lihtne ja õunu on ka,nii et proovin järgi!
Jaanika, keeksi valmistamine ongi minumeelest ülilihtne, vaid õunte riivimine on tüütu. Kui aega ja tahtmist on, siis võib kaunistuseks glasuuri ka peale teha.
Tere!
Proovisin täna seda retsepti, aga see ei maitsenud üldse keeksi moodi :/ Veidi nätske jäi. Tegin kõike nii, nagu öeldud oli. Ainult vanillisuhkrut ja riivõunu ei pannud.
Tere Anonüümne!
Kahju, et sul keeksiga niimoodi läks 🙁
Kas ahju temperatuur ja küpsetusaeg olid ikka piisavad? Ahjud võivad olla küllalt erineva temperatuuriga.
Kui aga tahad tavalist keeksi teha, siis soovitan seda lihtsat sidrunikeeksi retsepti, ainult sidruni võid ära jätta. Retsept siin http://liisil.blogspot.com/2012/02/sidrunikeeks.html
Aitäh 🙂