Lõhe-kitsejuustuvorm
Päike käib üha kõrgemalt ja talvisest ilmast hoolimata kipuvad mõtted juba kevade poole. Uudishimuga ootan juba esimeste lumikellukeste ja krookuste tärkamist. Kuna hetkel aga tuiskab õues lund, tuleb kevadetunnet endal luua.
Lõhe-kitsejuustuvorm* on minumeelest vägagi kevadesse sobiv roog, eriti kui serveerida seda koos värske kurgi, redise ja salatiga.
Vaata ka Nami-Nami kooskokkamist terriinide ja ahjupasteetide teemal!
Koostis:
600 g viilutatud lõhefileed
200 g toorjuustu
150 kuni 200 g kitsejuustu
2 sl piima
2 muna
0.5 dl jahu
1 dl hakitud tilli
Valmistamine:
Vooderda võitatud vorm lõhefileeviiludega. Ülejäänud filee haki väikesteks tükkideks.
Hõõru toorjuust ja kitsejuust piimaga pehmemaks. Lisa munad ja jahu. Sega juurde hakitud till ja lõhetükid. Pane segu vormi ning kata pealt lõheviiludega.
Küpseta 200-kraadises ahjus vesivannis vähemalt tund aega. Vajadusel kata vorm küpsetamise lõppfaasis fooliumiga.
*Minu lõhe-kitsejuustuvorm on valmistatud väikestes portsjonvormides.
Allikas: Nami-Nami
Tere!Siin on nii palju ilusaid ja huvitavaid asju ja tulin teatama, et ma lingitan end Sinule ja tere tulemast vastu külaskäigule, ma elan Soomes ja selleks pean oma blogi soome keeles, et natuke rohkem õppida kirjekeelt:)ilusat kevadet ja kokkamislusti:)
Tere maa! Tore kui minu blogist inspiratsiooni saad 🙂 Ka Sinu blogist jäi silma uhkeid kooke ja torte. Kahjuks ma ise küll soome keelt ei oska, vahvaid ideid ikka saan. Kaunist kevadet ja häid retspetikatsetusi!