Maasika-toorjuustutort
Nami-namis käib kooskokkamine “Suvine maasikatort”.
Siin üks lihtsalt valmistatav tort, mis sai sööjatelt rohkelt kiidusõnu. Erinevalt originaalretseptist kasutasin mascarpone asemel toorjuustu.
Ligikaudu 12 portsjonile
45 tk Savoiard (Ladyfingers) küpsiseid
600 g toorjuustu
200 g valget šokolaadi
200 ml vahukoort
1 tl vanill- või vanilliinsuhkur
250 g maasikaid
SIIRUP
2 dl vett
1 sidrunist pressitud mahl
2 dl suhkrut
Valmistamine:
Siirupiks vala potti vesi, suhkur ja sidrunimahl, aja keema ja keeda 4–5 minutit. Lase siirupil jahtuda.
Leota küpsiseid ükshaaval korraks siirupis ja lao 1/3 neist koogialusele.
Sulata vesivannil valge šokolaad, lase pisut jahtuda. Vahusta koor ja sega ettevaatlikult sulatatud šokolaadi ja toorjuustu hulka.
Lisa kreem küpsiste peale, selle peale pane 1/3 tükkideks lõigatud maasikatest.
Seejärel laota uus kiht siirupis leotatud küpsiseid, taas kreem ja kõige peale maasikad. Samuti kolmas kiht.
Soovi korral kaunista piparmündilehtedega või riivitud valge šokolaadiga.
Allikas: Toidutare
Väga ilus ja isuäratav näeb välja!
Tänan! Nii kahju, et ma ise maitsta ei saanud, aga ilmselt läheb kordamisele 🙂