Ikka veel riisidesserdid ja magusad küpsetised Nami-nami kooskokkamises :).
Katsetasin riisisufleed, kasutades õunte asemel rabarberit. Väga maitsev – hapukas rabarber sobib hästi magusa sufleega.
Kogus: kuuele
- 6 dl piima
- 1 dl võid
- 1 dl suhkrut
- 2 dl riisi
- 3 muna
- sidrunit (1 tl riivitud koort)
- 1 tl vanillisuhkrut
- 0.75 dl hakitud pähkleid
- 3 dl tükeldatud rabarberit (või 3 kooritud ja tükeldatud õuna)
Aja piim keema. Lisa 0,5 dl võid, 0,5 dl suhkrut ja riis. Keeda riis pehmeks (umbes 15 minutit). Jahuta.
Vahusta ülejäänud või suhkruga, lisa vahustades ükshaaval munakollased. Lisa sidrunikoor, vanillsuhkur, pähklid ja keedetud riis. Sega ettevaatlikult juurde vahustatud munavalged.
Vala pool segust võitatud sufleevormi. Laota peale rabarberitükid ja kata ülejäänud seguga.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 1 tund (väiksed vorme 15-20 minutit).
Allikas: Joza Brizova “Czechoslovak Cookbook” (retsept Nami-namis)
Aitäh kaasalöömise eest,Liisi!!!