Tuunikala-võileivatort
Rattamaratoni puhul võileivatort 🙂
Väga mahlane tort, kus võid saia asemel kasutada ka röstleiba ning tuunikala asemel mõnd teist kalakonservi (räim või sardiin tomatis).
- 1 pakk röstsaia
- 2 purki tuunikala tomatis
- 2 keedetud muna
- 1 punane paprika
- 200 g küüslaugumaitselist toorjuustu
- hakitud murulauku
Kaunistamiseks:
- 200 g sulatatud juustu
- 2 dl hapukoort
- hakitud murulauku
- erivärvilisi paprikaid
- sidruniviile
- värsket basiilikut
Lõika röstsaia servad ära. Lao üks pikk rida saiaviile serveerimisalusele. Sega tuunikalakonservid, hakitud munad ja paprika, toorjuust ning murulauk ühtlaseks massiks. Määri kolmandik segust saiaviiludele. Tee nii veel 2 kihti. Lao kõige peale veel üks kiht saiaviile. Kata tort toidukilega ja aseta peale raskus. Hoia torti külmkapis vähemalt 5 tundi kuni üleöö.
Sega omavahel sulajuust ja hapukoor. Määri segu tordi peale ja külgedele. Puista üle hakitud murulauguga. Kaunista paprika- ja sidruniviilude ning värske basiilikuga.
Sega omavahel sulajuust ja hapukoor. Määri segu tordi peale ja külgedele. Puista üle hakitud murulauguga. Kaunista paprika- ja sidruniviilude ning värske basiilikuga.
Retsept on pärit “Tordiraamatust”