RETSEPTID

Jõulumüsli

Jõulumüsli

Pühade ajal serveerin hommikuks mõnusalt krõbedat jõuluvürtsidega müslit. Kuigi harilikult kasutan müsli valmistamiseks täistera kaerahelbeid, siis viimaste puudumisel asendasin need seekord odrahelvestega. Odrahelbed jäid müslis nii mõnusalt kõrbedad. Lisasin veel erinevaid pähkleid ja kuivatatud jõhvikaid ning jõuluvürtse.  Müslit ma väga magusat ei tee, siis kuigi 

Kana apelsinikastmes

Kana apelsinikastmes

See retsept liigitub nende hulka, mis sobib nii argiõhtul kui erilisemal puhul. Piisavalt lihtne, et õhtusöögiks ahju pista ja piisavalt eriline, et külalisi üllatada. Seega miks mitte pakkuda apelsinikana jõuluõhtul, sest apelsin, ingver ja rosmariin on seonduvad minu jaoks küll pigem jõuluste maitsetega. Boonuseks on 

Hõrgud mandlijahuga piparkoogid

Hõrgud mandlijahuga piparkoogid

Lisaks traditsioonilisele piparkookidele olen sel aastal teinud odrajahust piparkooke ja neid mandlijahuga piparkooke. Viimased ongi minu tänavused lemmikud. Kui esimesena mainitud tavaline nisujahust piparkoogitainas on kõige parem rullimiseks ja kujukeste vormimiseks, siis erijahudega valmistatud piparkoogid pakuvad rohkem maitseelamust.Mandlijahuga piparkoogid on mureded, aromaatsed ja hõrgud. Tainas 

ÕUNAMAHLAS HAUTATUD HAPUKAPSAS

ÕUNAMAHLAS HAUTATUD HAPUKAPSAS

Meie jõululaual on kapsas ikka au sees. See õunamahlaga hautatud variant on viimase aja lemmik. Kapsad jäävad krõmpsud ja magusad. Kapsaste hautamiseks kasutada kindlasti kodust õunamahla, sest poemahl ei anna pooltki sega magusat maitset. Serveerimisel sobib peale visata peotäis jõhvikaid, siis jääb roog eriti jõululik. 

GRANAATÕUNAGLASUURIGA AHJULÕHE

GRANAATÕUNAGLASUURIGA AHJULÕHE

Sel aastal on minult mitmelt poolt uuritud erinevaid variante jõululaua katmiseks ja eriti traditsioonilise seaprae asendamiseks. Siinkohal panen ka blogilugejatele kirja ühe võimaliku variandi. Granaaõunaseemnetega kaetud ahjulõhe lööb iga peaolaua särama. Kala on maitsestatud tummiselt magusa granaatõunasiirupiga, aasiapärase sojakastmega ja särtsaka ingveriga. Valmistamine on samuti lihtne 

TRIIBULINE KÕRVITSAKEEKS

TRIIBULINE KÕRVITSAKEEKS

Kui juba kõrvits on lahti lõigatud, siis tuleb sellest üsna mitu toitu teha, näiteks teha kõrvitsarisotot, kõrvitsasuppi, kõrvitsaküpsiseid. Kui kohe ei jaksa kõike ära tarbida, siis lõikan kõrvitsast sektorid, röstin ahjus ära ja panen saadud kõrvitsapüree sügavkülma, kust on hea sobiv kogus võtta. Potis veega 

Tomatikaste lõhe ja krevettidega

Tomatikaste lõhe ja krevettidega

Kiirel ajal kipub ikka olema nii, et õhtusöögiks valmivad ikka needsamad läbiproovitud kindlad retsepti. Kala puhul on meil kõige tavalisem valik lihtne ahjulõhe tilli ja sidruniga ning sinihallitusjuustu ja ananassi  kattega lõhe. Vahelduseks aga tahaks midagi muud. See retsept on hea vaheldus  – lihtne teha 

Tervislikud pannkoogid (ilma nisujahu ja piimata)

Tervislikud pannkoogid (ilma nisujahu ja piimata)

Need pannkoogid sündisid otsesest vajadusest, sest kodus olid tõbised lapsed, kes nõudsid hommikusöögiks pannkooke. Kuna igasuguste nohude-köhade puhul välistan menüüst piimatooted, siis nuputasin, kuidas teha lastele tervislikud, kui siiski maitsvad pannkoogid. Pannkoogid, mis ei sisalda ei piimatooteid ega nisujahu, koosnevad hoopis banaanidest, munadest, kaerajahust ja 

Magus-vürtsikas köögiviljasalat

Magus-vürtsikas köögiviljasalat

Tänavune sügis on olnud imeliselt pikk ja soe. Veel eilegi tõin kasvuhoonest korvitäie küpseid punaseid tomateid. Sahvrisse olen talveks valmis teinud erinevaid tomatikastmeid ja salateid.Viimasena keetsin kokku magus-vürtsika köögiviljasalati. Salatisse läks porgandit, sibulat, paprikat, ube ja tšillit, eksootilist maitset lisavad ingver, kalakaste ja ananass ning 

Banaani-šokolaadimuffinid kaerahelvestega

Banaani-šokolaadimuffinid kaerahelvestega

Banaanimuffnid on meil kõige sagedamini valmistatavad küpsetised – kui tahaks kiiresti midagi maitsvat ja no eks neid pruuniks tõmbavaid banaane ka ikka puuviljakaussi tekib. Need muffinid  sisaldavad korraliku hulga kaerahelbeid ja on seetõttu kiudainerikkad ning sobivad seetõttu imehästi ka hommikusöögiks.Valmistamine on väga lihtne, ainete kokkusegamine