RETSEPTID

Porgandi-astelpaju-mandlijook

Porgandi-astelpaju-mandlijook

Koostöös Salvestiga sündis terve hulk joogiretsepte, kus on kasutatud uusi Mahlakas mehusid. Valida on erinevate maitsete vahel, minu lemmikuks kujunes porgandi-astelpajumahl.Klaasitäis mahla leevendab tühja kõhtu, sobides hästi ka vahepalaks. Lisades mahlale mandlipiima saab kreemja mahlajoogi. Mandlipiimast valmistatud jook sobib ka neile, kes ei talu laktoosi. 

Porgandiorsoto

Porgandiorsoto

Kevadiselt värske ja rõõmus taldrikutäis odrakruubist valmistatud rooga. Mahlasust annab riivitud porgand, särtsakust lisab sidrunimahl. Orsoto valmistamine käib sarnaselt risotolo, lisades kruupidele jaokaupa puljongit. Orsoto peab jääma pigem kreemjam ja mahlane, liiga kaua kuumutamisel keevad kruubid pudruks või vähese vedeliku puhul on tulemus kuiv. Porgandiorsoto 

Rabarberikissell maasikatega

Rabarberikissell maasikatega

Rabarberid on end mulla seest välja ajanud ja usun, et nädala-paari pärast saame juba mõnusat rabarberikooki nautida. Seepärast teen hoolsasti sügavkülmas tühjendust. Miskipärast ma ei raatsi sügis-talvisel perioodil kõiki marju sügavkülmast ära tarbida ja kevadel siis vahin oma pungil külmkappi, sest uus hooaeg on kohe-kohe 

Maagiline sidrunikook

Maagiline sidrunikook

Katsetasin mõni aeg tagasi toidublogides palju laineid löönud maagilise sidrunikoogi retsepti. Esiteks mulle hirmasti meeldivad kõiksugused hapukad tsitruskoogid ja teiseks tundus veidike põnev ka, milline see maagiline kook siis välja tuleb.Valmistamine käis kiiresti ja lihtsalt, ahjus peab kook küpsema madalal kuumusel tund aega. Algretsepti järgi 

Juustupirukas krevettidega

Juustupirukas krevettidega

Nädalavahetus on ees ja mulle meeldib siis alati suurem küpsetamine või kokkamine ette võtta. Tööpäevad on tavapäraseid tegemisi-toimetamisi täis ja aeg kipub ikka käest libisema. Siinkohal olgu ära toodud mõnusa juustupiruka retsept, mida pakkusin külalistele eelmisel lihavõtte-nädalavahetusel. Põhi on muretainast, täidises kasutasin magusamaitselist emmentali ja 

Juusturullid spinatiga

Juusturullid spinatiga

Nädalavahetuse hommikutel on nii mõnus nautida hommikusöögiks värskeid saiakesi. Kuna kodu lähedal mul ühtegi pagariäri ei asu, siis tuleb ise küpsetada. See ei võta üldse kaua aega, kui tõstad eelmisel õhtul külmutatud taina tavakülmkappi sulama (taigna sulamiseks toatemperatuuril kulub umbes 30 minutit). Valmistamiseks umbes 10 

Kanapirukas sinihallitusjuustu ja oliividega

Kanapirukas sinihallitusjuustu ja oliividega

Hiljuti kohvikus quiche süües, hakkasin mõtlema, millal ma ise viimati kodus lahtist pirukat tegin. Igaljuhul õhtuks oli laual äsja ahjust võetud kanapirukas. Pirukas on hea võimalus ära kasutada kõiksugused külmkappi seisma jäänud poolikud liha- ja juustutükid, lisaks puistasin peale purgist viimased oliivid. Põhja tegin pärmi-lehttaignast, 

Krõbe ahjukana

Krõbe ahjukana

Kuigi ahjukana ma väga tihti ei tee, kasutan just seda Thomas Kelleri retsepti kanaprae valmistamiseks. Ma isegi ei viitsi enam muid retsepte katsetada, see on nii lihtne viis kana valmistamiseks – vaja on vaid soola ja pipart, ei mingit õli ega marinaadi. Tulemuseks on mahlane 

Juurselleri-õuna salat juustuga

Juurselleri-õuna salat juustuga

Põnev vitamiinisalat juursellerist, õuntest ja juustust. Juurseller on minu viimase aja üks lemmikuid köögivilju. Omapärase maitsega ja krõmps, kuid paraku köögis üsna vähelevinud. Vähemalt nende sööjate hulgas, kellele olen juursellerit pakkunud. Salatile lisasin tugevamaitselist emmentali juustu, mis teeb salati toitvamaks kui lihtsalt toorsalat. Juurselleri-õunasalat juustuga 

Juustu-ürdisupp

Juustu-ürdisupp

Juustu-ürdisupi idee jäi mulle kusagilt silma, aga tagantjärele retsepti enam ei leidnud. Või mis sellest retseptist, valmistamine on ju nii lihtne ja kõike võib lisada silma järgi.Hea kerge supp, mille kõrvale toekas võileib või pirukas on täiesti omal kohal. Juustu-ürdisupp 2 sl võid1 porru1 l